L’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, canvia l’estratègia cinc dies després de les eleccions municipals i veu ara en Barcelona en Comú el soci prioritari per aconseguir l’alcaldia de Barcelona. “Un govern compost com a mínim per 20 regidors (suma d’ERC i BComú) té tota la legitimitat i capacitat de donar a Barcelona un govern amb un grau molt alt d’estabilitat”, ha apuntat el candidat republicà, excloent així Junts per Catalunya.

A la sortida de la presó de Soto del Real, on s’ha reunit amb el candidat de JxC, Joaquim Forn, Maragall ha dit que ERC ha iniciat una fase de diàleg “efectiu i immediat” amb la formació d’Ada Colau per aconseguir un govern “estable” els pròxims quatre anys. Maragall ha advertit que un suposat acord amb els comuns no podria incloure “en cap cas” el PSC perquè “hi ha una situació clara d’incompatibilitat amb el concepte progressista”.

La decisió de Maragall a favor de prioritzar un acord amb Colau arriba després de conèixer la majoria alternativa que es pot estar articulant perquè els comuns es mantinguin a l’alcaldia, amb el suport del PSC i de Manuel Valls; una opció a la qual tampoc no ha tancat la porta el popular Josep Bou.

Artadi qualifica l’oferta de Valls com una “operació d’Estat”

A la sortida de la presó, Elsa Artadi també ha comparegut davant dels mitjans de comunicació. Ha afirmat que no posa “línies vermelles” a la negociació amb ERC i s’ha mostrat disposada a votar a favor de què Ernest Maragall sigui el pròxim alcalde de Barcelona.

Artadi també ha mostrat la seva “preocupació” perquè Ada Colau pugui revalidar l’alcaldia amb el suport de Valls. La número dos de JxC ha qualificat aquest escenari com una “operació d’Estat” contra l’independentisme i lamenta que Colau n’estigui “fent el joc”. “Mantenir Ada Colau com a alcaldessa és una mala notícia per a Barcelona”, ha conclòs. Artadi també ha recordat que l’any 2015 Colau va poder governar perquè Xavier Trias, que va quedar en segona posició a les eleccions municipals, no va fer cap “operació que anés en contra del que va votar la ciutadania”.

 

Abans de la visita a Forn, Maragall també s’ha trobat amb altres presos independentistes: Carme Forcadell i Dolors Bassa, a Alcalá Meco, i amb Oriol Junqueras, també a la presó de Soto del Real.