El líder del PP Josep Bou diu que ni Ada Colau ni Ernest Maragall li semblen una bona opció per governar a Barcelona. “Escollir entre Maragall o Colau és ‘susto o muerte'”. “Colau no és menys dolenta que Maragall”, ha dit en una compareixença molt breu, en què ha afegit que no vol donar xecs en blanc. “Si hi ha Esquerra, a mi em veuran l’esquena. De cap de les maneres. Zero”. Ha estat una intervenció en què s’ha mogut en l’ambigüitat. Mentre que d’una banda semblava vetar Colau, tot seguit es mostrava disposat a parlar-hi “mentre aclareixi què en pensa, del separatisme”. De fet, l’opció d’una coalició de govern dels comuns amb el PSC la veuria amb bons ulls però “només si els comuns deixa clar que abandonarà fer d’altaveu de l’independentisme”. Bou, que ha confirmat que es queda com a regidor, ha reiterat en diverses ocasions: “Qualsevol alternativa al separatisme ens sembla millor”.

“No volem un alcalde separatista com Maragall”

Bou ha dit que de cara al plenari de constitució de l’Ajuntament el 15 de juny “comprèn l’oferiment dels vots de Valls a Colau” però que ells no volen “donar xecs en blanc”. “El que no volem és un alcalde separatista com Maragall. Però tampoc no volem quatre anys més de Colau”. Sobre l’alcaldessa en funcions ha dit que “l’hem patit”. Ha estat letal per Barcelona i sempre ha estat al costat del separatisme”. Per això, ha dit, que demana als comuns que deixin clar que “si pacten amb Collboni, l’Ajuntament abandonarà l’altaveu del procés separatista”.

Bou ha comparegut per valorar els resultats de les eleccions municipals 2019 Uns resultats que han ballat fins a l’últim moment perquè l’escrutini no es va completar fins aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia. Els resultats definitius van confirmar que el Partit Popular manté una representació de dos regidors a l’Ajuntament. De fet, la revisió dels vots li va atorgar finalment 37.786 vots, 41 més que els que se li van atribuir en el recompte de diumenge.

Durant la nit electoral el candidat del PP a l’alcaldia, Josep Bou, va lamentar els resultats i va assegurar que esperava treure més regidors.