Les negociacions per a la investidura s’han traslladat aquest divendres a la presó de Soto del Real. El candidat republicà a l’alcaldia, Ernest Maragalls’ha reunit al matí amb el líder d’ERC, Oriol Junqueras, i la número dos de JxC, Elsa Artadi, s’ha vist amb el candidat Joaquim Forn. A la tarda Maragall i Artadi faran una reunió conjunta amb Forn.

A la sortida el candidat d’ERC ha dit que ha abordat amb Junqueras els criteris i la manera d’enfocar les negociacions amb BComú i JxC “perquè acabin bé”. “Estem convençuts que tindrà un bon resultat”, ha afirmat. Maragall, però, evita dir clarament si ell acabarà sent l’alcalde. “Llegeixo els resultats i és una conclusió lògica”, ha dit, però tot seguit, per evitar l’enuig dels comuns, ha afegit: “No vull donar a entendre que hi ha automatismes ni res fet; hi ha molta feina per fer, fem-la bé i veurem com acaba.”

Pel que fa a una hipotètica investidura d’Ada Colau amb el suport del PSC i dels vots del grup de Manuel Valls, Maragall ha dit que no vol entrar en “hipòtesis inversemblants i poc raonables”, i ha reiterat que té converses obertes amb Barcelona en Comú. Després que el candidat del PP, Josep Bou, s’hagi mostrat obert a donar suport a Colau en una investidura si renega del procés, Maragall ha dit que tot plegat suposa “un grau afegit d’inversemblança”.

D’altra banda, a la sortida de la reunió amb Joaquim Forn, Elsa Artadi ha explicat que tots dos han analitzat els resultats electorals del 26-M i que han preparat la trobada que mantindran amb Maragall a la tarda. Sobre qui ha d’ocupar l’alcaldia, la número dos de JxC ha recordat: “Sempre hem defensat que la llista més votada prengui la iniciativa”.