El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha anunciat l’inici de converses formals amb Barcelona en Comú per arribar a un acord de govern progressista no independentista. Els contactes, que encara no tenen data fixada, han de començar aquesta setmana i, per part del PSC, estaran liderats per la número dos, Laia Bonet.

Segons Collboni, les converses formals són el resultat de contactes informals que hi ha hagut durant els últims dies “al màxim nivell”, també amb l’alcaldessa en funcions, Ada Colau. “Defensem un acord de govern única i exclusivament amb BComú; un tàndem per fer progressar Barcelona”, ha defensat Collboni, que ha dit que qui vagi al davant o al darrere d’aquest tàndem “no serà un problema”. El candidat del PSC no ha volgut precisar si ell vol ser l’alcalde, però ha descartat una alcaldia compartida: “L’acord ha de ser estable per a quatre anys”.

 

El líder socialista ha reiterat que vol portar “fins al límit” el compromís que va adquirir en campanya: una alcaldia progressista, un bon govern al servei de la ciutat i que no estigui subordinat al procés. Ha explicat que el 26-M la majoria de barcelonins va votar opcions no independentistes i alhora progressistes i, per això, creu que “la intersecció és un govern progressista no independentista”. Collboni ha agraït un cop més “el suport puntual” de Manuel Valls a la investidura d’un pacte de progrés.