La portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Lorena Roldán, s’ha desmarcat aquest dissabte de l’oferta de Manuel Valls de negociar amb Ada Colau i ha assegurat que els seus regidors només negociaran “una alternativa de govern que no sigui ni populista ni independentista“.

Per això, respecte als acords d’investidura a l’Ajuntament, Roldán ha explicat que el seu partit aspira a aconseguir “un pacte amb condicions” amb el candidat a l’alcaldia pel PSC, Jaume Collboni. Defensen que aquesta és l’única opció perquè no governi ni el candidat d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, ni la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau. Ara bé, es tracta d’un pacte improbable perquè aquestes dues formacions no tenen prou regidors per aconseguir l’alcaldia de la ciutat.

Quan li han preguntat si Ciutadans trencaria amb Manuel Valls si aquest complís amb les declaracions que ha fet a favor d’investir Colau per evitar que hi hagi un alcalde independentista, ha dit: “Valls ja ha dit molt clar per què serviran els seus regidors, i al que estem disposats és a impedir un govern populista o un govern nacionalista, encapçalats per Maragall o Collboni”.