Ernest Maragall va fer una visita als presos el primer dia de campanya de les municipals i ho repeteix un cop celebrades les eleccions. El candidat d’Esquerra i guanyador del 26-M ha tornat a viatjar aquest divendres a Madrid per trobar-se amb alguns dels líders independentistes empresonats. La primera parada de Maragall ha estat a Alcalá Meco, on s’ha trobat amb l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i amb l’exconsellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa.

A continuació, a les 11, ha arribat a Soto del Real on es reuneix amb el president d’ERC, Oriol Junqueras. Tots dos es troben en un context polític molt marcat; Maragall hi anirà com a guanyador de les eleccions municipals per la mínima —empatat a 10 regidors amb Ada Colau— i amb Oriol Junqueras suspès com a diputat al Congrés dels Diputats i després d’haver sortit escollit eurodiputat a les eleccions de diumenge passat.

Al mateix temps que Maragall, també ha arribat al centre penitenciari madrileny la número dos de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, que es reuneix amb Joaquim Forn per preparar la trobada de la tarda amb Maragall.

Elsa Artadi arriba a Soto del Real

Primera trobada amb Joaquim Forn

Les reunions continuaran a la tarda, amb la primera trobada d’Ernest Maragall amb el candidat de JxC, Joaquim Forn, després dels comicis del 26-M. Serà una trobada a tres, al costat d’Elsa Artadi, número dos de la candidatura, i en què Maragall els traslladarà, novament, la seva voluntat de formar un govern ampli amb Junts per Catalunya i Barcelona en Comú. Quan surti, Maragall atendrà els mitjans de comunicació.

Maragall va oferir a l’alcaldessa en funcions, Ada Colau, anar a visitar plegats Joaquim Forn a Soto del Real, però Colau va rebutjar la invitació. Un cop surti de la trobada amb Forn, Maragall també en farà balanç amb els mitjans de comunicació.