La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que els republicans no preveuen, “d’entrada”, que Ernest Maragall comparteixi l’alcaldia de Barcelona amb Ada Colau. “Qui ha guanyat és Esquerra amb l’Ernest Maragall al capdavant, i volem assumir el lideratge que ens han donat les urnes”, ha afirmat Vilalta, que ha afegit que volen treballar primer en el contingut d’un acord entre ERC i BComú abans de parlar de càrrecs.

“Treballem amb la idea que l’Ernest Maragall serà alcalde”, ha dit Vilalta, quan se li ha preguntat sobre una possible investidura d’Ada Colau amb el suport de Manuel Valls. La portaveu d’ERC ha explicat que no entendrien que Colau pactés amb Ciutadans, Valls i Albert Rivera per fer “un acord contra natura per vetar l’independentisme”. Segons Vilalta, hi ha sumes aritmètiques però “políticament no hi ha cap suma” que no sigui fer Maragall alcalde.

Tal com va declarar divendres Ernest Maragall a les portes de la presó de Soto del Real, després de reunir-se amb Joaquim Forn (JxC), la portaveu d’ERC ha explicat que la prioritat dels republicans és “forjar un acord amb BComú” per aconseguir un govern de 20 regidors. També ha dit que no deixaran de treballar per sumar altres forces, en al·lusió a JxC, per als consensos en “drets, llibertats i progrés”.