El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, creu que Ada Colau (BComú) no acceptarà l’oferta de Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) per fer-la alcaldessa. “Crec sincerament que Barcelona en Comú no s’hi deixarà atrapar”, ha dit el republicà en una entrevista al programa ‘FAQS’ de TV3. Maragall reitera que hi ha una “operació d’Estat” per part del PSC, Ciutadans i el PP perquè Esquerra no governi a Barcelona. “La ciutat no vol això”, ha afegit.

L’alcaldable republicà ha carregat contra la suma “aritmètica, artificial i esperpèntica” de BComú, el PSC i Valls, una opció que qualifica d'”absurda incongruència” perquè creu que comportaria contradiccions constants. “No es pot oferir a la ciutat l’acord dels que han estat durant la campanya excloent-se de manera explícita”, ha apuntat Ernest Maragall. També preveu que aquest escenari contribuirà a “aprofundir el conflicte” amb el Govern espanyol.

 

Davant d’això, Maragall s’ha reivindicat com la millor opció per tenir un govern que ofereixi “diàleg real i entesa amb el socialisme espanyol“.

Prescindir de JxC, una possibilitat per a Maragall

Una setmana després de les eleccions municipals del 26 de maig, les negociacions per formar govern a l’Ajuntament encara continuen. Des d’un principi la prioritat d’ERC és arribar a una entesa amb Barcelona en Comú i Junts per Catalunya, però la formació d’Ada Colau exclou la candidatura de Joaquim Forn de qualsevol negociació per a l’alcaldia. Preguntat per aquest escenari, Ernest Maragall veu com “una de les possibilitats” prescindir de JxC per governar Barcelona si arriba a un acord amb els comuns.

De fet, aquest divendres el candidat republicà ja va afirmar que Colau és la sòcia prioritària.