La número tres de BComú, Janet Sanz, ha redoblat la pressió a ERC i el PSC per aconseguir “un tripartit d’esquerres”. Des de les eleccions municipals, l’equip d’Ada Colau ha repetit en nombroses ocasions la seva voluntat de teixir un acord amb els republicans i els socialistes, un acord que a hores d’ara sembla difícil d’assolir perquè Ernest Maragall (ERC) i Jaume Collboni (PSC) s’han vetat mútuament.

Per això, Janet Sanz ha demanat “responsabilitat” a republicans i socialistes i ha reblat que “és hora superar els bloquejos i les línies vermelles”. Ho ha dit just abans de la reunió de la coordinadora de BComú, que ha de versar sobre els possibles acords. Preguntada per qui hauria d’encapçalar el “govern de progrés”, Sanz no ha deixat clar si hauria de ser Ernest Maragall, Ada Colau o Jaume Collboni.

Desconfiança amb ERC

Sanz també ha anunciat noves trobades amb l’equip negociador d’ERC. Sobre els republicans, Janet Sanz ha dit que “no ens acabem de creure ni confiar que ERC s’estigui deixant d’asseure amb JxC”. Aquestes paraules arriben dies després que Ernest Maragall canviés d’estratègia i apuntés BComú com el soci prioritari a l’hora de pactar un govern.

En paral·lel, la tinenta d’alcalde en funcions també ha confirmat  l’anunci que ha fet aquest dilluns al matí Jaume Collboni: que aquesta setmana hi haurà la primera reunió formal entre els equips de BComú i del PSC per posar sobre la taula la possible entesa. Justament en les últimes hores s’han fet públics dos manifestos contraposats que pressionen els comuns: un vol un govern ERC-BComú i l’altre també afegeix el PSC.