Manuel Valls s’ha erigit com “el candidat de la moderació” per a les eleccions municipals vinents. El candidat a alcalde no ha volgut entrar en polèmiques amb els seus adversaris polítics perquè “no buscaré enemics en aquest debat”.

Ara bé, tot i assegurar que “Barcelona demana moderació” i que “no baixaré al nivell d’insults”, Valls sí que ha criticat la gestió municipal d’Ada Colau. De fet, ha posat en dubte la capacitat del govern de BComú: “Gestionar la ciutat quan no s’està preparat no és fàcil”.

Barcelona, Capital Europea

La plataforma amb què Valls es presentarà a les eleccions municipals es dirà Barcelona, Capital Europea, una plataforma ciutadana i transversal que vol “agrupar tots els barcelonins que apostin per un canvi a la ciutat”.

Valls, però, ha deixat la port oberta perquè s’hi sumin partits polítics: “Ningú no s’ha d’amagar”. I ha afegit: “Perquè Barcelona torni a ser Barcelona, tots hem de fer un esforç perquè la ciutat mereix generositat”.

Ara per ara, només Ciutadans li ha donat suport; per això ha deslligat el partit d’Albert Rivera de l’etiqueta d’ultradreta: “Són liberals”. Manuel Valls s’ha definit a si mateix com a polític d’esquerres, provinent d’una família catalanista, i ha aprofitat per picar l’ullet al PSC: “Tinc molts amics socialistes aquí”.

Mà ferma contra el “top manta”

On sí que ha marcat un perfil ferm ha estat en la seguretat. Tal com va fer en la presentació com a candidat a alcalde, Valls ha recordat els problemes que ha viscut Ciutat Vella aquest estiu relacionats amb l’incivisme i la venda a la manta.

Per això, el líder de Barcelona, Ciutat Europea, ha assegurat que “Barcelona és una ciutat acollidora, però l’espai públic s’ha de gestionar” i ha sentenciat que “si soc alcalde, resoldré aquests problemes”, entre els quals ha remarcat el “top manta”.

“No tinc cap màster”

En ser preguntat per la polèmica dels màsters i els estudis universitaris d’alguns polítics espanyols i catalans, com l’alcaldessa, Manuel Valls ha assegurat que no té cap màster, sinó que només té el batxillerat. “Tinc el màster de la vida i de l’experiència”, ha reblat. A betevé hem repassat fil per randa el currículum de Manuel Valls.

L’ex-primer ministre francès —que aquesta setmana renunciarà de tots els càrrecs públics a França— també ha respost als qui qüestionen el seu coneixement de Barcelona. Ha dit que trepitjarà els barris per palpar les demandes veïnals i ha ensenyat les claus de casa seva: “Visc a París… Al carrer de París, a l’Eixample”.