Manuel Valls ha presentat aquest dimarts la seva candidatura per ser alcalde de Barcelona. Ho ha fet en una conferència pública al CCCB en què ha parlat d’una plataforma “ciutadana i transversal” amb suport dels partits polítics. De fet, l’acte arriba mesos després que Ciutadans li oferís ser alcaldable per al partit taronja. Però quines han estat les cares conegudes presents a la conferència? Hi havia algun alt dirigent de Ciutadans en primera fila? Hi ha hagut representació d’altres partits polítics? Qui és qui en la conferència de Manuel Valls? Al programa ‘bàsics’ hem fet un repàs dels assistents per resoldre tots aquests interrogants.

Pel que fa a la representació política, Nacho Martín Blanco, diputat de Ciutadans, ha estat l’únic representant del partit taronja. No hi han anat ni el president de la formació, Albert Rivera, ni la líder de l’oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, ni tampoc la líder del Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament, Carina Mejías. Cap altre partit polític no ha volgut assistir a la presentació de la candidatura de Manuel Valls.

Fora de la política, s’hi han vist familiars de Valls, com la seva germana, Giovanna Valls. També membres del sector empresarial, com Javier Juncadella, i economistes, com Francesc Granell. L’arquitecte Óscar Tusquets, molt crític amb el procés independentista, també hi ha anat.