El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat que el partit presentarà “una candidatura potent” a Barcelona. En una entrevista a Onda Cero, Casado ha explicat que l’objectiu del PP a les municipals és que tant a Barcelona com a l’àrea metropolitana els partits constitucionalistes assoleixin el poder dels ajuntaments per fer caure “la quimera fantasmagòrica independentista”. El líder del PP ha acusat Ada Colau de ser “còmplice dels independentistes”.

“El PP no es pot permetre el luxe de no presentar-se a Barcelona”, ha afirmat Casado, que ha clamat fer una campanya “en positiu” i compatible amb les altres forces constitucionalistes. El que no ha quedat clar de les seves paraules és si el PP compta amb Alberto Fernández Díaz o no. Aquest dilluns, des de l’Ajuntament, el líder municipal del PP s’ha remès a les declaracions de Casado quan se li ha preguntat sobre el seu futur, i ha reiterat que tot depèn del que decideixi el partit.

En l’entrevista radiofònica, Pablo Casado ha descartat sumar-se a la candidatura que presentarà l’ex-primer ministre francès Manuel Valls. “El PP fa quatre dècades que és a Espanya, i si desapareix de la principal ciutat de Catalunya és un problema”, ha afirmat. La intenció del PP és tenir decidits els caps de llista de les grans ciutats abans del desembre.