El president del Grup Municipal d’Esquerra Republicana, Alfred Bosch, assegura que la candidatura presentada per Manuel Valls a Barcelona no pot guanyar les eleccions municipals del 2019. “No pot pretendre que un projecte personal marqui el futur de la ciutat. Manuel Valls no serà alcalde de Barcelona i no pot ser-ho perquè Barcelona és una ciutat progressista i sobiranista”, ha dit Bosch al programa ‘bàsics’, de betevé.

La presentació del projecte polític de Valls arriba dies després de saber que Alfred Bosch no repetirà com a alcaldable per ERC. En aquest sentit, torna a apostar per Ernest Maragall per ser candidat dels republicans.

“Ernest Maragall, ara mateix, pot ser encara millor candidat. Pot aportar coses que fins ara no teníem. Això és un plus”.

Bosch es mostra optimista amb els resultats dels pròxims comicis: “Tenim l’alcaldia a l’abast de la mà”. Assegura que està en contacte permanent amb Ernest Maragall i que aviat tots dos es trobaran per començar a gestionar la candidatura. “Vull que Maragall tingui totes les eines i tot l’equip a la seva disposició per fer una campanya fabulosa”.

“Ha estat una renúncia voluntària”

Alfred Bosch ha deixat clar que la renúncia està decidida des de principis de setembre i que ell mateix ha pres la decisió. “Ha estat una renúncia voluntària. Qui em fa veure que hi ha un candidat millor és Alfred Bosch”, ha assegurat durant l’entrevista. No ha descartat abandonar la política, tot i que ha mostrat el seu desig de recuperar la seva faceta literària. “Fa molt temps que ni escric ni publico novel·les i és una de les coses que em venen molt de gust”, s’ha sincerat.

El president del Grup Municipal d’ERC també ha valorat la seva trajectòria al capdavant del partit a l’Ajuntament. No creu que hagi estat un mal candidat. En ser preguntat sobre què canviaria dels últims anys, ha respost: “Si pogués, canviaria els resultats del 2015. M’hauria agradat guanyar”.