“Ciutadans està obert a gent com Manuel Valls; obrim la porta al talent i sortim a guanyar”, ha dit Rivera, que ha explicat que l’ex-primer ministre francès es planteja ser present en la campanya de Barcelona. El líder de la formació taronja manté que hi haurà primàries, però els elogis a Valls el situen com a favorit. “Un polític com Valls, demòcrata convençut i amic d’Espanya i Europa mereix tot el respecte”, ha afirmat. Rivera ha dit que té les portes obertes de Cs i que “Manuel Valls seria millor alcalde que Ada Colau”.

Manuel Valls Ciutadans

L’última aparició de Manuel Valls a Barcelona va ser en la manifestació que Societat Civil Catalana va convocar el 18 de març sota el lema “Ara més que mai, seny”. “El projecte separatista ha fracassat perquè Europa no hi dona suport”, va dir aquell dia, al costat del president de Cs, Albert Rivera. En la campanya del 21-D, Valls va ser present també en un acte de Societat Civil Catalana i en dos actes electorals, un de Cs amb Inés Arrimadas i Rivera, i un altre acte del PP, al costat de Xavier García Albiol i María Dolores de Cospedal.

Què passarà amb Carina Mejías?

Manuel Valls Albert Rivera Carina Mejías

Ciutadans sempre ha defensat les primàries per escollir el candidat a les municipals. De fet, la líder de Cs a l’Ajuntament, Carina Mejías, ja ha expressat la intenció de presentar-s’hi. A Mejías li han anat sortint competidors en les últimes setmanes. El nom d’Inés Arrimadas va ser desmentit i un dels possibles aspirants que ha sonat darrerament per ser l’alcaldable de Cs és l’exdiputat Jordi Cañas, que va ser candidat el 2011.

La formació taronja vol aprofitar la victòria a Barcelona el 21-D per consolidar resultats i guanyar a les municipals. El 2015 va irrompre per primer cop a l’Ajuntament com a tercera força amb cinc regidors, els mateixos que ERC. En l’últim Baròmetre municipal, Carina Mejías va rebre un 3,1 de puntuació en la valoració de líders. A més, després de María José Lecha (CUP) és la segona líder municipal menys coneguda. El 68,6 % dels enquestats no la coneixia.