Els grups municipals de l’Ajuntament han reaccionat a la possible candidatura d’Ernest Maragall com a alcaldable d’ERC a les eleccions municipals. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, espera trobar “acords beneficiosos” amb Maragall, una situació que “cada vegada era més difícil amb Alfred Bosch”. Aquests acords, ha dit Pisarello, han de ser “els millors” per a la ciutat. Així ha respost a les paraules d’Ernest Maragall, que ha mostrat la seva disposició a pactar un espai de govern comú amb l’alcaldessa, Ada Colau, sempre que estigui encapçalat pels republicans.

El PDeCAT alerta d’una possible coalició entre Esquerra Republicana i els comuns. El president del Grup Municipal Demòcrata, Xavier Trias, assegura que ha tingut una relació “molt estreta” amb Ernest Maragall, però adverteix:

“Si bada, es pot convertir en un apèndix dels comuns.”

Trias ha defensat que la llista unitària independentista ha d’estar encapçalada per Neus Munté, i que aquesta candidatura ha de ser oberta i amb un projecte propi per a Barcelona.

El PSC i el PP han coincidit a criticar que l’actual conseller d’Acció Exterior pugui presentar-se a les eleccions de Barcelona. El president del Grup Municipal Socialista, Jaume Collboni, diu que la ciutat es pot convertir en l'”escenari de les carreres polítiques frustrades, de retorns del passat”. Ho ha dit tant per la probable candidatura d’Ernest Maragall com la de Manuel Valls, que anunciarà dimarts que ve que serà candidat per Barcelona. Alberto Fernández Díaz, president del Grup Municipal del PP, defineix la presència de Maragall en la carrera electoral com “la pugna de l’espai independentista” per convertir l’Ajuntament en un “casal independentista”.

Gerard Ardanuy, regidor no adscrit, s’ha afegit a la petició de Trias i també ha demanat una llista unitària de l’independentisme per concórrer als comicis municipals. Davant de la possible candidatura de Maragall, ha destacat la “inestabilitat del panorama municipal” a vuit mesos de les eleccions.

ERC vol un projecte “amb marca pròpia”

També s’ha pronunciat sobre la probable candidatura de Maragall Jordi Coronas, regidor d’Esquerra Republicana. Assegura que el nou projecte dels republicans en les pròximes eleccions ha de ser “amb marca pròpia i amb llista pròpia“. Sobre la possibilitat que ERC formi part de la llista unitària de l’independentisme, Coronas s’ha mostrat disposat a parlar. “Però abans hem de parlar de la ciutat, de Barcelona. Parlar de primàries sense un projecte concret no pot ser”, ha dit.

També Ernest Maragall ha defensat una llista que tingui al seu partit com a formació principal. Ho ha dit en una entrevista a ‘El suplement’, de Catalunya Ràdio. Si els republicans finalment no configuren una llista unitària amb altres partits, Maragall no ha descartat una possible entesa amb els comuns.