Llarga ovació amb regust de comiat per a Alfred Bosch al Consell Nacional d’ERC. El líder dels republicans a l’Ajuntament ha intervingut després de renunciar a encapçalar la candidatura republicana a les municipals i de cedir el testimoni a Ernest Maragall, que aquest dissabte no ha assistit a aquest acte de partit.

Sobre la seva renúncia, Bosch ha dit que no ha estat una decisió individual sinó de tot l’equip que l’ha acompanyat en els últims anys. Durant el seu discurs, ha assegurat que perquè Esquerra creixi “cal ser generosos” i ha detallat que “a Barcelona ja ho estem intentant”. El republicà ha volgut puntualitzar que aquests són “gestos de generositat” i no sacrificis “com els dels exiliats, alcaldes imputats i els empresonats.”

El líder dels republicans a l’Ajuntament ha conclòs la intervenció assegurant que “per ser més forts cal ser més plurals” tot i que no s’ha referit explícitament a la possibilitat que ERC i el PDeCAT concorrin conjuntament a les eleccions municipals, com han demanat tant Xavier Trias com l’alcaldable del PDeCAT, Neus Munté.

Referèndum reconegut internacionalment

En l’acte ha intervingut a través de videoconferència des de Suïssa, la secretària general del partit, Marta Rovira, que després d’uns mesos de silenci, ha tingut paraules d’agraïment per a Bosch i ha lloat la seva “generositat”.

En la intervenció, Rovira ha demanat “consensos per avançar com el de l’1-O”. També ha reivindicat el referèndum, l’adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès, que ha assegurat que cal forçar l’Estat a negociar un referèndum acordat i ha fet una crida a aconseguir “una majoria inapel·lable” que permeti que la consulta tingui un reconeixement internacional.