llibres mes venuts sant jordi 2024

(Europa Press / redacció) Els candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona també tenen a punt les recomanacions per aquest Sant Jordi. Entre els llibres que proposen hi ha novel·les, thrillers, assajos de temàtica històrica i també política. T’expliquen una a una les recomanacions per Sant Jordi 2023 dels candidats a l’alcaldia de Barcelona, que continuen preparant la cursa per al 28-M.

Colau aposta per una història de dones

L’alcaldessa de Barcelona i candidata de BComú, Ada Colau, ha recomanat el títol de Gemma Ruiz ‘Les nostres mares’, publicat per Edicions Proa. Aquesta novel·la, en què la periodista i escriptora reivindica el feminisme i el paper de les dones que ens han precedit, ha aconseguit el Premi Sant Jordi.

Colau ha aprofitat per recordar el “discurs emocionant reivindicant les dones” que va fer Ruiz en recollir el guardó.

Collboni i Sirera, dues propostes per capbussar-se en la política

L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, ha triat el thriller ‘Cos a terra’, de Toni Aira, de l’editorial La Campana. El socialista diu que mostra “les interioritats de l’activitat política i dels polítics des d’un altre prisma”. Collboni ha assegurat que destil·la sentit de l’humor, i és a càrrec d’un autor coneixedor de l’ecosistema dels polítics i assessors.

De la seva banda, el popular, Daniel Sirera, també fa una recomanació vinculada al món de la política, i ha seleccionat ‘Liberaos!’ (Deusto), escrit pel número dos de la seva llista electoral. Juan Milián repassa en forma d’anàlisi el fracàs democràtic de la política de la indignació i proposa una resposta —segons la sinopsi— des del reformisme institucional, l’imperi de la llei, la separació de poders i la responsabilitat individual.

Maragall i Grau, dos llibres sobre la història del segle XX

I la líder de Cs a Barcelona, Anna Grau, s’ha inclinat també per un llibre que signa un dels noms de la seva llista electoral, Blanca Navarro. La recomanació és ‘Al salir de Yad Vashem’, de l’Editorial Nueva Estrella, un volum que convida a reflexionar sobre l’holocaust i els orígens de l’antisemitisme.

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, també proposa una mirada a la història recent. El republicà ha triat la narració de Nadejda Mandelstam a ‘Contra tota esperança’ ,de Quaderns Crema, traduït per Jaume Creus. “És una bona fotografia dels horrors del segle XX i explica el perquè de la guerra de Rússia” actual, argumenta Maragall.

Trias opta pel reinici de Jordi Cabré i Parera per Stephen King

L’exalcalde i candidat Xavier Trias (Junts) ha optat pel reinici que planteja Jordi Cabré a ‘Hi ha algú altre’, que publica l’Editorial Univers. El protagonista del llibre ha de tornar a començar i descobreix que el silenci no existeix, sempre hi ha el murmuri de la ciutat, com el so del jazz.

La dirigent de Valents, Eva Parera, s’ha decantat per l’escenari de Castle Rock de ‘La tienda’ (Debolsillo). En aquest volum, el bestseller Stephen King formula un negoci que es diu Coses Necessàries, en el qual es paga amb un preu i una mica més. Cal fer “un tracte, un favor, una trapelleria innocent en aparença”, perquè sigui teu per sempre.

Què vols saber del Sant Jordi 2023?