El candidat de Junts a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat aquest divendres que no pactarà amb el PP per ser investit, però que tampoc no s’oposaria als vots dels populars “si li regalessin”. En aquest sentit s’ha preguntat si, després de les eleccions es produiran “coses tan estranyes com es van fer amb Ernest Maragall d’una manera que els hauria de caure la cara de vergonya a Colau i al PSC”. I ha demanat als republicans i als socialistes si estan disposats a fer-lo alcalde si guanya les eleccions. Trias ho ha dit durant la seva intervenció a l’esmorzar informatiu del Fòrum Tribuna Catalunya, que organitza Nova Economia Fòrum a l’Hotel Palace.

Unes eleccions de “cara o creu”

El candidat de Junts ha dit que malgrat que “Barcelona no està bé, no està en decadència”, la ciutat “no aguantarà quatre anys més” amb el govern d’Ada Colau i per això situa el 28 de maig com una data clau per aconseguir un canvi. “El 28 de maig es confrontaran dos models: es triarà cara o creu”. En aquest sentit, ha tornat a recordar que ell és “l’únic que assegura que mai no governarà amb Ada Colau. Jo no”.

“L’alcalde de Barcelona ha d’anar amb un Seat”

Xavier Trias també ha dit que cal reforçar l’activitat econòmica i critica que el govern municipal és “partidari del decreixement econòmic”. En aquest sentit s’ha referit a la polèmica que van suscitar les seves paraules sobre el fet de “posar catifes vermelles” als empresaris que vulguin invertir a la ciutat i a Catalunya. “Si ets alcalde i et ve Seat i anuncia que fabricarà mig milió de vehicles elèctrics, el que has de fer és posar-li una catifa i preguntar-li què necessita”, ha afirmat. “Us imagineu al president de França amb un BMW? Doncs no. L’alcalde de Barcelona ha d’anar amb un Seat”.

Trias ha dit que liderarà viatges a l’estranger per reforçar la “Marca Barcelona: la del Mobile World Congress i la de la Copa Amèrica” i que crearà el “Barcelona Internacional”, un consorci publicoprivat per potenciar aquesta marca.

Un no rotund al tramvia per la Diagonal

El candidat de Junts ha tornat a carregar contra la connexió del tramvia per la Diagonal. “No em veig capaç de tornar a aixecar la Diagonal. El tramvia no és la modernitat i no és necessari”, assegura. Trias també ha estat molt crític amb l’eliminació dels xamfrans per la càrrega i descàrrega a l’Eixample i ha dit que malgrat no aturarà la reforma al carrer del Consell de Cent, els tornarà a implantar en aquest punt si és alcalde. Creu que la reforma no servirà per crear un eix verd, sinó que, simplement, serà un carrer pacificat. “Els propietaris estaran contents, els llogaters no perquè els pujaran el preu”.

Pel que fa a la neteja a la ciutat, el candidat de Junts ha apostat per “tornar a instal·lar les 600 papereres que ha tret el govern municipal” i diu que el primer que farà si és alcalde és reunir-se amb les empreses concessionàries per veure com es pot millorar. També assegura que nomenarà un responsable de la Guàrdia Urbana i que ampliarà els efectius.

“Puigdemont m’ha dit: Xavier, tu presenta’t i guanya”

Trias afirma que no li ha costat convèncer ningú de Junts per treure el nom del partit de la seva candidatura. Assegura que l’expresidenta del Parlament Laura Borràs —present en l’acte d’aquest divendres— només el va trucar perquè “deixés clar que ella no m’ha obligat a posar cap nom a la llista“. Diu que Carles Puigdemont només li ha dit: “Xavier, tu presenta’t, guanya que és la teva obligació i no m’atabalis, fes el que et sembli”.