L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha pronosticat, en directe des de Bèlgica, la fi de la “repressió” a Catalunya en una intervenció seguida per videoconferència des de Lledoners: “Dels noms dels repressors no en quedarà res més que el record fosc i tenebrós de ser servils súbdits de l’últim Borbó que va gosar reprimir els catalans“. En canvi, pel que fa als presos catalans, Puigdemont ha afirmat que “cap de les penes serà en va, tot i el preu injust”, i ha afegit que, encara que passin els anys, “continuarem dient els seus noms amb orgull”.

En un míting a l’exterior del centre penitenciari del Bages, aquest divendres al vespre, el també líder de Junts per Catalunya ha asseverat que cada vegada més gent s’adona que “Espanya és un problema per a la democràcia europea”, i ha comparat l’Estat amb Turquia i la Xina.

L’acte de campanya per a les eleccions generals 2019 ha comptat amb la presència dels consellers Damià Calvet i Jordi Puigneró, a més de candidats de JxCat al Congrés i Senat, i de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya. També hi ha intervingut la cap de llista del partit al 10-N per Barcelona, Laura Borràs, que ha demanat no oblidar que els “presos polítics” no poden continuar amb les seves vides.

L’anomenat Joan Bonanit, un activista conegut per desitjar la bona nit als presos catalans des de l’exterior del centre penitenciari, ha clos l’acte. Un dels interns ha ensenyat una tela groga en resposta des d’una de les finestres de les cel·les de la presó visibles des de l’exterior.

Els CDR recriminen la manca d’unitat independentista

Abans de l’inici de l’acte, una vintena de membres dels CDR han retret la manca d’unitat dels partits independentistes amb pancartes on es podia llegir “Vergonya de polítics” i “Estratègia unitària”. Els CDR també han organitzat un acte anterior a la carretera que porta a la presó. Borràs s’ha aturat a parlar amb ells i la conversa, segons ha explicat ella mateixa als periodistes, ha estat respectuosa i amistosa.

CDR en un acte de Junts per Catalunya

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]