Junts per Catalunya (JxC) ha iniciat la campanya de les eleccions generals del 2019 amb un acte amb els pesos pesants del partit. Hi han intervingut el president de la Generalitat, Quim Torra, l’expresident Carles Puigdemont i també la portaveu de JxC a l’Ajuntament, Elsa Artadi. Tots tres han donat suport a la cap de llista, Laura Borràs, que s’ha compromès a no regalar els vots que JxC rebi el 10-N “a canvi de res”, sinó a oferir-los a canvi de fer política, negociació i diàleg.

 “Mai un president espanyol podrà dir que són a canvi de res perquè són els vots que han de portar-nos a la independència”

La candidata ha parlat sobre la sentència del procés i ha denunciat que la voluntat de l’Estat és “impedir el que va passar l’1-O” i ha lamentat que es compari la lluita independentista amb la banda terrorista ETA.

“Ni podem, ni volem ni ho farem, no donarem els nostres vots a canvi de res!”

Durant l’acte d’inici de campanya, que s’ha fet al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona, Carles Puigdemont ha connectat per videoconferència des de Brussel·les i ha assegurat que diran “prou” al Govern espanyol: “S’ha acabat el bròquil, prou de maltractar Catalunya”, ha conclòs. També ha dit que entre les forces independentistes, referint-se a ERC, ha quedat clar que votar el PSOE no va servir per a res. Per la seva banda, el president Torra ha tornat a retreure a Pedro Sánchez que no li agafi el telèfon ni el convidi a anar a Madrid per parlar dels fets succeïts després de la sentència.

Un manifest electoral

Els membres de la llista de JxC al Congrés dels Diputats han presentat un manifest electoral de 10 punts en què constaten que el partit independentista va al 10-N com la veu “insubornable i fermament compromesa” amb l’independentisme i han reivindicat el lideratge de Puigdemont.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]