La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha desmentit aquest dimarts que la Generalitat tingui fixada la data de reobertura de tot l’oci nocturn el 8 d’octubre. “Estem més a prop d’obrir l’oci nocturn que fa una setmana”, ha afirmat. Segons ha dit, Salut estudia que pugui produir-se en les properes setmanes i ha confirmat que es controlarà l’accés amb el passaport covid. Plaja diu que no hi ha data fixada perquè la mesura l’haurà d’autoritzar en última instància el TSJC. Alhora ha admès que la situació epidemiològica és favorable per a la reobertura.

Després de diverses nits marcades pels macrobotellots durant les Festes de la Mercè, el sector de l’oci nocturn (FECASARM) ha intensificat la petició per reprendre totalment l’activitat de discoteques i sales de ball nocturnes. Un pas més, després que el 23 de setembre es va permetre la reobertura de les discoteques en espais exteriors i sense ballar.

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha assegurat que el Procicat es reuneix aquest dimarts i preveu aprovar més flexibilitzacions de restriccions, com ara una ampliació dels aforaments de les competicions esportives amb més de 10.000 persones al 60 %. També es vol aprovar que hi pugui haver taules de 10 persones als interiors dels bars i restaurants.