La Gran Clariana de les Glòries ja està oberta al públic, gairebé dos anys i mig després d‘inaugurar el parc que l’envolta. Es tracta d’una esplanada de gespa al centre de la plaça a la qual es podrà accedir cada dia d’11 a 20 hores (fins a les 19 h de novembre a març). Coincidint amb l’obertura, una empresa d’inserció laboral hi gestiona un servei de gandules, taules, cadires i para-sols. La mateixa empresa farà també tasques d’informació d’activitats i funcionament de l’espai.

L’obertura d’aquest espai s’ha anat fent de forma gradual. A l’estiu, alguns matins, s’hi van fer classes de taitxí, una activitat organitzada per La Farinera del Clot que ha tingut continuïtat aquest setembre. Els caps de setmana de juliol i agost s’hi van fer activitats infantils per les quals hi van passar prop d’un miler de famílies. La Gran Clariana va acollir també activitats dels casals d’estiu de les escoles del voltant.

Abans que acabi l’any, l’Ajuntament de Barcelona vol treballar una proposta de criteris i model de gestió de la gran clariana. La intenció és elaborar una llista d’activitats amb les entitats i equipaments dels entorns per aconseguir una programació periòdica de temàtiques diverses. Es vol prioritzar, sobretot, la sensibilització en el verd i la biodiversitat. La intenció és que les activitats puguin començar a principis del 2022.