(ACN) Pocs locals oberts i poca afluència de clients la primera nit que l’oci nocturn ha pogut recuperar l’activitat en exteriors fins a les tres de la matinada i sense poder ballar. A Barcelona només han obert cinc locals de la setantena que hi ha a la ciutat, situats a la façana marítima. Les persones que s’hi han acostat han estat principalment estudiants i turistes i molts ni tan sols s’havien assabentat del canvi d’horari.

Segons el secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona, Ramon Mas, les terrasses dels locals que han obert a Barcelona “no superen les 1.000 persones d’aforament”. De fet, al conjunt de Catalunya el gremi calcula que només han reobert un 5 % de les discoteques. “Les grans discoteques de Catalunya no han obert”, ha assegurat.

Una reobertura “insignificant” i que “arriba tard”

“La reobertura és tan petita que serà insignificant. No es podrà contrarestar els botellots ni oferir una alternativa perquè la gent surti de festa”, assegura Mas. El secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, va més enllà. Rebutja parlar de reobertura i creu que només és un “allargament d’horaris” que, a més, “arriba tard”. Boadas també critica que la retallada d’horaris a l’estiu ha estat contraproduent i ha afavorit la proliferació de botellades. Pronostica que el problema va per llarg i que es trigaran “dos anys” a tornar als nivells de festes il·legals previs a la pandèmia, que s’han disparat aquest estiu. Els representants de l’oci nocturn s’han reunit aquest dimecres amb el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, per analitzar quin paper pot tenir el sector en l’erradicació dels botellots.

El sector vol reprendre l’activitat a l’interior al voltant del 15 d’octubre i està negociant amb el govern amb quines condicions podria fer-ho. Reclama poder obrir la pista de ball, amb l’horari complet –és a dir, fins a les sis del mat´í- i amb el passaport de la covid implantat. Representants del sector es reuniran aquest dijous amb el Departament d’Interior per acostar parers sobre la futura reobertura de l’oci nocturn en espais interiors.

Les discoteques i sales de festes estan tancades des de l’explosió de casos de la cinquena onada a principis de juliol, després d’un intent de reobertura que no va durar ni tres setmanes.