El conseller d’Acció Exterior i Transparència, Bernet Solé, ha qualificat com a “despropòsit” la decisió del TSJC de mantenir les eleccions al Parlament de Catalunya. El govern català acusa el tribunal de “generar incertesa als ciutadans” per pronunciar-se ara. Solé ha afirmat que la Generalitat esperarà a rebre dilluns la sentència per analitzar-la al detall i valorar-la, però que des de la Generalitat no s’afegirà en cap cas “més incertesa” a la generada pel TSJC, ha dit.

Meses i col·legis segurs “per responsabilitat”

El conseller ha remarcat que des de la taula de partits s’ha treballat intensament per adoptar acords ens les decisions i protocols. I que, per tant, “els col·legis i les meses seran espais segurs“.

El govern català s’ha adreçat als ajuntaments per transmetre’ls un missatge de seguretat. El conseller ha informat que cada municipi designarà els responsables de seguretat als col·legis i s’ompliran formularis per garantir que totes les mesures es compleixen. Als membres de les meses se’ls podrà fer els test d’antígens i rebran els equips de protecció. Solé també ha informat que s’han rebut 121.000 peticions de sol·licituds de vots per correu, més d’un 40 % fetes per via telemàtica, i que alguns ciutadans ja han votat.