eleccions catalunya 2021 última hora

Comença la cursa per a les eleccions del 14-F al Parlament de Catalunya. Seguim l’última hora del primer dia de campanya dels candidats arreu del territori, amb els primers actes electorals per demanar el vot el 14-F. Coneix les propostes i declaracions dels caps de llista i segueix en directe les últimes novetats sobre la incidència de la covid als comicis.

22:01
   

Fi del seguiment del primer dia de campanya

Finalitzem aquí el seguiment, minut a minut, del primer dia de campanya del 14-F. Gràcies per seguir-nos! 

21:54
   

Cs retira uns cartells que reivindicaven l’abraçada per possible incompliment de l’ús de les fotografies

Cs ha ordenat la retirada d’uns cartells electorals de la campanya per possible incompliment de les condicions d’ús de les fotografies que s’han fet servir. Es tracta de les imatges que, per exemple, es poden veure en banderoles de pobles i ciutats en què hi apareix gent amb els braços plegats com si s’abracés a si mateixa amb el text ‘Vota abraçada’. Les fotografies són d’un banc d’imatges que explicita al seu lloc web que no es poden utilitzar amb finalitats polítiques.

21:37
   

Aragonès promet que serà el “malson” d’Illa en la garantia de la “llibertat”

El cap de llista d’ERC a les eleccions al Parlament, Pere Aragonès, ha promès aquest divendres que serà el “malson” per al presidenciable del PSC, Salvador Illa, per garantir la “llibertat, justícia, el progrés, la república i la reconstrucció”. En un acte de campanya a Badalona, Aragonès ha demanat prioritzar el projecte dels republicans perquè el de Salvador Illa és el del “PSC, Vox, el 155, l’Ibex-35, el rei, la fiscalia i el TSJC”.

21:27
   

Riera (CUP): “mai pactarem amb Colau”

El número dos a la llista de la CUP, Carles Riera, ha aprofitat la compareixença per dirigir-se a l’alcaldessa, Ada Colau, i dir-li que la CUP no serà en un govern tripartit d’esquerres a la Generalitat. “Nosaltres mai pactarem cap governabilitat amb el PSC-PSOE, amb un partit del 155″, ha dit.

21:12
   

Borràs exigeix a Sánchez que impedeixi que la fiscalia presenti un recurs contra el tercer grau

La candidata de JxC, Laura Borràs, ha demanat “un gest” al president espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha exigit que impedeixi que la fiscalia presenti un recurs contra el tercer grau dels presos. Si no ho fa, Borràs ha reclamat que el cap de La Moncloa reconegui que a l’Estat manen jutges i fiscals i que el seu govern “no hi pinta res”. Precisament en l’acte d’aquest divendres a Reus (el Baix Camp) hi han participat, per primera vegada en aquesta campanya del 14-F, els exconsellers empresonats Jordi Turull i Josep Rull.

20:54
   

Junqueras fa una crida a anar a votar el 14-F perquè no “guanyin els de sempre”

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha fet una crida aquest divendres a anar a votar el 14-F tot i la pandèmia “perquè no guanyin els de sempre”. Durant un acte de campanya a Badalona, Junqueras ha considerat “legítim” que hi hagi persones indecises o amb por però els ha avisat que si ERC no guanya “clarament” no “guanyarà el país”. D’altra banda, el republicà ha demanat omplir les urnes d’ERC per no donar “el gust” a aquells que “no estimen la justícia, que no entenen el benestar i que no volen que el país se’n surti”.

20:37
   

Albiach insta els partits a aparcar els retrets per no fomentar “l’ambient antipolítica” que “dona ales a l’extrema dreta”

La candidata d’En Comú Podem a les eleccions al Parlament, Jéssica Albiach, ha instat tots els partits a aparcar els retrets perquè contribueixen a “una crisi de representació”. Segons Albiach, aquest “ambient antipolítica” només “dona ales” a l’extrema dreta, que ha alertat que està entrant “amb molta força” en alguns barris. “A mi no em paguen ni em voten perquè em baralli amb el del costat, sinó per fer política útil i valenta”, ha afegit.

20:09
   

Sabater es presenta a l’acte d’ERC a Badalona per saludar Junqueras i Romeva

La cap de llista de la CUP a les eleccions al Parlament, Dolors Sabater, ha assistit aquest divendres a l’inici de l’acte de campanya d’ERC a Badalona. La líder dels cupaires s’ha presentat al Teatre Margarida Xirgu minuts abans que comencés l’acte dels republicans per saludar el president d’ERC, Oriol Junqueras, i l’exconseller Raül Romeva. Mentre ha estat a la sala esperant l’arribada de Junqueras, Sabater ha conversat amb el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, així com altres dirigents republicans.

19:38
   

Illa promet 250 M anuals per rehabilitar habitatges i “recuperar Catalunya des de baix”

El candidat del PSC al 14-F, Salvador Illa, s’ha compromès a recuperar la Llei de Barris i invertir 250 milions d’euros anuals en rehabilitar 50.000 habitatges cada any. Illa ha garantit que treballarà amb “empenta” després “d’anys de prioritats equivocades”. “No vull perdre ni un minut més en guerres de banderes; estic fart de bàndols i de l’intent de dividir la societat entre bons i dolents”, ha argumentat el cap de llista, determinat a “passar pàgina i recuperar Catalunya”.

19:13
   

El PP veu “sospitosa” la sortida dels presos el primer dia de campanya

Alejandro Fernández, candidat a la presidència del PP, ha subratllat que és massa coincidència que el Departament de Justícia hagi acordat el tercer grau als presos i, per tant, que puguin sortir i fer campanya. El popular apunta una possible explicació: “Els partits deuen estar passant un mal moment electoral i necessiten aquesta participació”.

18:44
   

Albiach reclama deixar de banda els “vetos creuats”

La candidata d’En Comú Podem a les eleccions catalanes, Jéssica Albiach, ha reclamat a ERC i el PSC que deixin de banda els “vetos creuats” perquè “són cosa del passat i no serveixen de res” i ha demanat articular una majoria progressista. Albiach ha centrat gran part de la seva intervenció a la necessitat que Catalunya visqui un canvi d’aliances.

18:27
   

Aragonès vol crear un comissionat per gestionar els fons europeus

ERC ha presentat aquest divendres una de les propostes que inclou al seu programa electoral. El candidat a la presidència de la Generalitat en aquestes eleccions catalanes, Pere Aragonès, ha anunciat la intenció de crear un comissionat, anomenat Next Generation, per gestionar els fons europeus que rebrà Catalunya per fer front a la crisi del coronavirus.

17:59
   

Un autobús de Cs aprofita part d’un antic cartell d’ERC per demanar el vot

Cs ha mobilitzat un autobús logotipat per la ciutat de Barcelona amb el qual demana el vot per a la formació el proper 14 de febrer per aconseguir “la independència de veritat, de debò”. “Independència és que ningú et digui com pensar, parlar o sentir-te”, es pot llegir a l’autocar, que aprofita part d’un antic cartell de campanya d’ERC. Concretament, utilitza el text “Independ-” amb els colors dels republicans –groc i negre– i hi afegeix en taronja “-itza’t”, per formar la paraula “Independitza’t”.

17:40
   

Banca i energia públiques, condicions de la CUP

La candidata de la CUP, Dolors Sabater, ha condicionat la formació d’un govern a Catalunya amb ERC i JxC a la creació d’una banca pública i a tenir el control de l’energia. En una roda de premsa organitzada per Europa Press, la presidenciable dels anticapitalistes ha dit que es negaria “rotundament” a entrar a l’executiu si és “per continuar fent el que han estat fent” els darrers anys els partits de govern.

17:11
   

Més del doble de vots per correu que el 2017

Fins ara, 121.000 catalans han sol·licitat el vot per correu de cara a les eleccions del 14 de febrer. Això representa més del doble que en els mateixos dies dels darrers comicis, el 2017, segons ha explicat el conseller Bernet Solé. En tot el període previ al 21-D es van sol·licitar 70.000 vots per correu, per tant, enguany ja se n’han demanat més quan encara falten sis dies perquè finalitzi el termini de sol·licitud. 

17:05
   

Els responsables de seguretat dels col·legis rebran formació

El govern de la Generalitat ha explicat que els responsables de seguretat dels col·legis electorals, encarregats de garantir el compliment de les mesures d’higiene i de seguretat el 14-F, rebran una formació per ajudar i instruir els membres de les meses a l’hora d’equipar-se amb els equips de protecció individual (EPI) en la darrera franja horària de votació. 

El conseller Bernat Solé ha explicat que aquests treballadors, designats pels ajuntaments, treballaran per assegurar les distàncies entre electors, membres de meses i meses i perquè es compleixin els circuits de circulació.

16:57
   

Solé acusa el TSJC de generar “incertesa”

El conseller Bernat Solé ha acusat el TSJC de generar “incertesa” a la població amb la decisió de mantenir el 14-F, resolució que arriba en plena campanya electoral. El titular d’Acció Exterior i Transparència ha explicat que el govern català optarà per esperar la sentència escrita, que arribarà el proper dilluns, per valorar els raonaments que dona el tribunal. “En cap cas no afegirem més incertesa a la pròpia incertesa generada pel TSJC”. 

Solé no ha especificat si l’executiu català recorrerà la resolució del tribunal

16:52
   

El conseller Solé: “Les eleccions seran plenament segures”

El conseller d’Acció Exterior i Transparència, Bernet Solé, ha explicat que el govern català ha treballat intensament les darreres setmanes per a la preparació de les eleccions del 14 de febrer i explica que aquestes seran “plenament segures”. “Ho tenim tot preparat. Els col·legis electorals i les meses són i seran espais segurs”, ha insistit.

15:55
   

“Cal que el govern treballi sí o sí per unes eleccions segures”

Els comuns asseguren que la seva formació “fa dies” que ja està centrada en el 14-F. Després de la decisió del TSJC, el candidat número cinc de CatECP, David Cid, ha demanat al govern català que “treballi sí o sí per poder votar amb tota la seguretat i per tenir la màxima participació”. 

15:13
   

El PP accepta la resolució del TSJC

El candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Alejandro Fernández, accepta mantenir les eleccions el 14-F, tal com ha decidit el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). “Respectem sempre les decisions judicials”, ha dit el líder popular. Segons Fernández, si la justícia dona la llum verda definitiva als comicis és que s’ha de “donar per fet” que es donen les condicions sanitàries i de seguretat, així com la possibilitat de “garantir el dret fonamental a vot de la ciutadania”. 

Fernández també ha aprofitat per assenyalar el govern com a responsable d’una situació “kafkiana” a l’hora de fer el decret que pretenia canviar de data els comicis.

15:05
   

Aragonès: “Jutges, Estat i PSOE imposen el 14-F”

El candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ha lamentat la “imposició” de les eleccions del 14-F per part de “jutges, Estat i PSOE” en plena tercera onada. Assegura que amb aquesta decisió “es consuma l’operació d’Estat”, però fa una crida a anar a les urnes per “tornar a guanyar”.

15:01
   

PDeCAT: el decret d’ajornament estava “mal formulat”

El PDeCAT ha assegurat que el decret de la Generalitat d’ajornament de les eleccions estava “mal formulat” i ha criticat el “desgovern” de Laura Borràs i Pere Aragonès. Ho ha dit després que el TSJC hagi decidit mantenir els comicis per al 14-F. A través de Twitter, el partit ha lamentat que les eleccions al Parlament “hagin estat ratificades” per la “justícia espanyola”.

14:55
   

El PP vol combatre la llei Celaá al Parlament

El candidat del PP a les eleccions catalanes, Alejandro Fernández, ha assegurat que combatrà la llei Celaá des del Parlament si governa a partir del 14-F. Considera que la nova llei educativa espanyola “destrueix la llibertat d’elecció de centre educatiu i intenta imposar el model” a les famílies.

14:48
   

Cs vincula la sortida dels presos a ERC

El candidat de Cs a la Generalitat, Carlos Carrizosa, i la presidenta del partit, Inés Arrimadas, han coincidit aquest divendres a vincular la sortida dels líders independentistes empresonats a la presència d’ERC al govern de la Generalitat. En una atenció telemàtica als mitjans, ambdós dirigents han recordat que el Departament de Justícia, que ha aprovat el tercer grau penitenciari per als condemnats pel referèndum de l’1 d’octubre del 2017, és en mans dels republicans. 

Per això, han cridat a fer-los fora del govern als comicis previstos pel 14 de febrer.

14:22
   

ERC, crítica amb la “imposició” del 14-F

La secretària general adjunta d’ERC i cap de llista per Lleida a les eleccions al Parlament, Marta Vilalta, ha fet una crida a guanyar les urnes després que hagin “imposat les eleccions en contra de les recomanacions sanitàries”. Vilalta ha apostat per tenir vots “a favor dels drets i les llibertats per a tothom”. “A guanyar allà on som forts i en allò que estimem: les urnes i la democràcia”, ha manifestat a través de Twitter.

14:10
   

ÚLTIMA HORA: Es manté el 14-F

Finalment, el 14 de febrer hi haurà eleccions a Catalunya.Els magistrats del Tribunal Superior de Justícia han acordat per majoria suspendre el decret d’ajornament del govern català, que anul·lava els comicis pel 14-F per fer-los més endavant, el 30 de maig. El tribunal ha avançat la decisió fa tot just uns minuts, però no serà fins dilluns quan donaran els arguments pels quals ha decidit mantenir les eleccions pel 14 de febrer.

13:27
   

Dolor Sabater, la més valorada; Illa, el més popular, segons el CEO

Segons el CEO, la candidata més ben valorada per la ciutadania és la de la CUP, Dolors Sabater, amb un 5,3 de nota. També aproven amb notes que oscil·len el 5,1 i el 5,2, Illa, Aragonès i Borràs. La resta suspenen i tanca la llista Carrizosa, amb un 2,5.

Per altra banda, segons l’enquesta, Illa és el candidat més popular: un 91 % dels enquestats el coneixen. A l’altra cantó de la moneda hi ha Garriga: només un 25 % saben qui és.

13:10
   

Illa promet “cogovernança” si guanya

El candidat del PSC a la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa, ha promès “cogovernança” i tractar els municipis “com a aliats i no com a adversaris” si guanya les eleccions del 14 de febrer. Ha dit que els darrers anys de govern han servit perquè Catalunya perdi “prestigi” i s’ha compromès a recuperar-lo amb ell al capdavant de l’executiu català.

12:57
   

CCOO i UGT critiquen les decisions de Correus

Els sindicats CCOO i UGT han denunciat que del president de Correus, Juan Manuel Serrano, està posant en perill el vot per correu del 14-F, ja que diuen que encara no s’han enviat les targetes del cens ni la propaganda electoral. En un comunicat, els dos sindicats denuncien que Serrano ha prioritzat el repartiment de paquets de negoci per davant de la participació democràtica de la ciutadania en unes eleccions.

12:41
   

El PDeCAT confia a entrar al Parlament tot i el CEO

Malgrat que la darrera enquesta del CEO dona cap escó al PDeCAT, la seva candidata Àngels Chacón confia que la seva formació acabi entrant a la cambra catalana. Assegura que tenen “dades pròpies” i que la formació està “acostumada” que “se’ls vulgui invisibilitzar”. “Serem una força clau al govern i tindrem grup parlamentari”, ha defensat.

12:24
   

Alguns dels presos fan campanya el primer dia

El tercer grau concedit als líders independentistes presos els ha permès sortir ja dels centres penitenciaris on eren ingressats. Aquest divendres és el primer dia de campanya i alguns d’ells ja aprofitaran per demanar el vot per als seus partits. És el cas de Josep Rull i Jordi Turull, que a la nit participaran en un acte a Reus per fer una crida a votar JxC. En canvi, Quim Forn començarà a fer campanya aquest dissabte, amb un míting a les 11 h a Arc de Triomf.

12:15
   

La decisió del TSJC arribarà avui o dilluns

Tot i que per ara es manté el 14 de febrer com la data de les eleccions a Catalunya, el TSJC pot acabar ajornant-les. El tribunal ha emès una resolució aquest divendres assegurant que els magistrats ja estan deliberant sobre aquesta qüestió i que emetran una decisió ferma aquest divendres, 29 de gener o, com a molt tard, dilluns, 1 de febrer.

Si s’acabessin posposant, la nova data proposada pel govern de la Generalitat és el 30 de maig.

11:50
   

Surten tots els líders independentistes presos a Lledoners

Els set presos de Lledoners –Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez- han sortit a mig matí de la presó de Sant Joan de Vilatorrada (el Bages), després d’obtenir el tercer grau penitenciari. Això els permetrà poder participar en la campanya electoral del 14-F. A la sortida, els presos han desplegat una pancarta a favor de l’amnistia i han fet una crida a la mobilització i a anar a votar.

11:09
   

Arrimadas: “Si Illa pot triar, triarà ERC”

La líder de Cs a Espanya, Inés Arrimadas, ha avisat que “si Illa pot triar, triarà ERC” a l’hora de formar govern a Catalunya. En una entrevista a Antena 3, la dirigent del partit taronja ha tret importància a les enquestes, que situen el PSC en la primera posició del bloc no independentista: “Sempre hi ha una campanya per intentar engrandir el PSC”, ha dit.

10:45
   

La fiscalia aposta per mantenir el 14-F

La Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat un informe d’al·legacions de 15 pàgines al TSJC en què considera que les eleccions del 14 de febrer s’han de mantenir en la data prevista i no ajornar-les fins al 30 de maig. El ministeri públic diu que la situació actual de pandèmia ja era previsible el 21 de desembre, quan es van convocar els comicis, i que les mesures higièniques minimitzaran el risc de contagi als col·legis.

10:37
   

Casado promet un hospital de pandèmies a Catalunya

El president del PP, Pablo Casado, ha assegurat que el candidat Alejandro Fernández es compromet a fer un hospital de pandèmies a Catalunya com el ja aixecat Isabel Zendal de Madrid. “Les mateixes receptes que hem posat en marxa a Madrid, Galícia, Castella i Lleó, Andalusia o Múrcia, per què no es poden fer a Catalunya?”, s’ha preguntat el líder dels populars. En una entrevista a Antena 3, Casado ha lamentat que “fa 10 anys que Catalunya està llastrada pel procés” i també “pels dos tripartits del PSC”.

10:22
   

Argimon, en contra del vot dels positius

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha lamentat que les administracions no hagin buscat mesures alternatives per evitar que els casos positius de coronavirus i els contactes estrets vagin a votar presencialment als col·legis electorals el 14-F. En plena tercera onada de la pandèmia, ha recomanat potenciar al màxim el vot per correu i reconeix que aquest no és el millor escenari sanitari per anar a votar, tot i que ha demanat “estimular” la participació als comicis. 

10:03
   

Bassa surt de la presó i podrà fer campanya

L’exconsellera de Treball Dolors Bassa ha pogut sortir de la presó del Puig de les Basses en règim de tercer grau. La republicana ha demanat el vot per a ERC perquè “cada persona que es queda a casa és un vot del 155”. Bassa ha avançat que participarà en la campanya electoral, si bé ha decidit passar el primer cap de setmana amb la seva família.

09:45
   

Vox demana participació a les urnes per “extirpar el separatisme del poder”

El candidat de Vox a la presidència de la Generalitat, Ignacio Garriga, centra el primer discurs de campanya en dos grans eixos: enderrocar el procés i eliminar l’entrada d’immigrants. Garriga ha demanat participar en les urnes “en massa” per “recuperar Catalunya”.

09:32
   

JxC demana el vot per evitar una Generalitat “supeditada” al PSOE

La candidata de JxC a la presidència, Laura Borràs, va demanar el vot per evitar una “Generalitat supeditada al PSOE”, des d’un acte 100 % telemàtic, amb Carles Puigdemont. Borràs va acusar el candidat socialista, Salvador Illa, de fer “xantatge lamentable i inacceptable” per haver promès una correcta campanya de vacunació a Catalunya si ell esdevé president de la Generalitat.

09:17
   

El PP s’autoimposa una meta a principi de campanya: “Enderrocar el procés”

El candidat a la presidència del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, presenta a l’inici de campanya el PP com l’única via vàlida per “eliminar el procés”, que, afegeix, només ha suposat una degradació social i econòmica per a Catalunya. Entre els plans dels populars també es vol “evitar costi el que costi” una coalició del PSC amb Esquerra o amb els comuns.

09:00
   

Els cupaires animen a “desbordar les institucions” el 14-F

La candidata a la presidència per la CUP, Dolors Sabater, participa aquest divendres en una roda de premsa organitzada per l’agència de notícies Europa Press. En l’acte d’inici de campanya, els cupaires van animar els votants a “desbordar les institucions” el 14-F. Sabater es va erigir com “l’única alternativa” per arribar a “un canvi de cicle polític”.

08:44
   

Els comuns volen un govern d’esquerres després del 14-F

La candidata d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, intervé aquest divendres en el Consell de Coordinació de Podem, juntament amb Pablo Iglesias. Ahir, en l’acte inicial de campanya, Albiach va defensar la formació d’un govern d’esquerres després del 14-F.

08:31
   

Illa promet dur Catalunya “del desgavell a les solucions”

El candidat del PSC, Salvador Illa, participarà aquest divendres a la tarda en un acte a la seu del partit a Barcelona acompanyat pel primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i d’altres representants municipals. Ho fa un dia després de l’arrencada de campanya, en què també va participar el president espanyol, Pedro Sánchez. Tots dos van carregar contra els grups independentistes acusant-los de crear confrontació i d’haver deixat Catalunya en “decadència” i Illa va prometre portar-la “del desgavell a les solucions”.

08:14
   

El PDeCAT vol “ser clau” en el proper govern “per superar la paràlisi actual”

La candidata del PDeCAT, Àngels Chacón, participa aquest divendres en un acte de campanya a Badalona. La formació va començar ahir la campanya al Recinte Modernista de Sant Pau. La candidata es va mostrar convençuda que “seran clau” en el proper govern “per superar la paràlisi actual”.

08:00
   

ERC defensa la república per a la reconstrucció post-covid-19

El candidat republicà, Pere Aragonès, inicia la campanya des del Teatre Monumental de Mataró, amb 80 membres i militants del partit. Aragonès va defensar la república com a millor eina per a la reconstrucció de Catalunya després de la crisi del coronavirus i va acusar Salvador Illa (PSC) de voler “convertir la Generalitat en un despatx de La Moncloa”. Els presos d’ERC participaran en la campanya en haver obtingut el tercer grau.

07:45
   

Ciutadans crida a votar el 14-F per evitar un pacte PSC-ERC

Ciutadans inicia la campanya electoral fent una crida al vot constitucionalista. El candidat de la formació taronja, Carlos Carrizosa, i la líder de la formació, Inés Arrimadas, es van erigir com el partit clau per evitar un altre tripartit d’esquerres. “No volem ni un tercer tripartit ni un segon procés. La forma de garantir que el socialisme no acudirà a ERC és que […] Ciutadans pugui obligar els socialistes a escollir Ciutadans, precisament”, va dir el candidat.

07:28
   

Salut farà test d’antígens als membres de les meses electorals

El govern català ha anunciat que els membres de les meses electorals (titulars i primers suplents) es podran fer tests d’antígens. Salut es posarà en contacte amb ells i, si volen fer-se’l, hauran d’adreçar-se al seu centre d’atenció primària habitual. Els CAP rebran 60.000 tests addicionals. A més, s’ha decidit donar als membres de les meses mascaretes FFP2 el dia de la votació i no quirúrgiques, com es plantejava inicialment.

07:14
   

Acceptades més de 15.500 sol·licituds de vot de l’estranger

Un total de 15.726 persones que resideixen permanentment a l’estranger han sol·licitat el vot per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. D’aquestes, se n’han acceptat 15.509 i se n’han denegat 217, sobre un cens CERA de 255.087 persones.  Es tracta d’un 60 % menys respecte a les sol·licituds de vot exterior que es van acceptar per a les eleccions del 2017, 39.521, de les 42.014 presentades llavors, segons dades de l’INE. Pel que fa a les persones que resideixen temporalment a l’estranger (ERTA), s’han acceptat 355 sol·licituds de vot, mentre que al 2017 n’eren 2.663.

07:01
   

Primer dia de campanya electoral

Els partits polítics inicien aquest divendres el primer dia de campanya electoral per als comicis del 14 de febrer. El tret de sortida es va donar ahir. En Comú Podem, PSC, Ciutadans, PP i PDeCAT van fer el primer acte des de Barcelona; ERC va escollir Mataró i, la CUP, Girona. Junts per Catalunya i Vox van optar per fer-los telemàtics amb connexions amb diversos punts del territori. Tots els actes es van poder seguir per internet per adaptar-se a les restriccions decretades per evitar contagis de coronavirus. Així es va donar inici a una campanya excepcional, que està pendent de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que encara pot endarrerir la data electoral.