(ACN/Redacció) Esquerra Republicana (ERC) ha presentat aquest divendres una de les propostes que inclou al seu programa electoral. El candidat a la presidència de la Generalitat en aquestes eleccions catalanes, Pere Aragonès, ha anunciat la intenció de crear un comissionat, anomenat Next Generation, per gestionar els fons europeus que rebrà Catalunya per fer front a la crisi del coronavirus. El cap de llista dels republicans ha avançat que aquest comissionat aniria a càrrec de l’economista Miquel Puig i dependria directament de la presidència.

La reconstrucció després de la pandèmia és un dels eixos que vertebra el programa electoral d’ERC alhora que treballen en propostes per culminar la “plena sobirania de país”. Aragonès ha parlat d’enfortir les institucions, generar oportunitats, cohesionar la societat i reduir les desigualats. En aquest sentit, el candidat ha defensat que cal reforçar els serveis públics i que, per aconseguir-ho, els republicans tenen l’objectiu d’expulsar les empreses de l’Ibex-35. Ara bé, Aragonès ha admès que per aconseguir-ho amb un govern de coalició amb JxC, els republicans haurien de liderar l’executiu.

Sobre la proposta de crear una conselleria d’Igualtat i Feminismes, Aragonès ha apuntat que serà una condició “imprescindible” per a ERC.