(ACN) La candidata de la CUP, Dolors Sabater, ha exigit a la Generalitat un paper de “confrontació” si el Suprem tomba el tercer grau dels polítics presos de nou. En una roda de premsa d’Europa Press en plena campanya per a les eleccions a Catalunya del 2021, la cap de cartell dels anticapitalistes ha demanat denunciar “al més alt nivell europeu” la situació si els magistrats retornen els empresonats al segon grau penitenciari.

Segons ella, l’executiu hauria de “no acceptar” que als presos se’ls estigui tractant “com a enemics” des del judici fins ara. Sabater diu que es tracta d’una “tàctica no pròpia d’un estat democràtic” i creu que l’indult “no és suficient”. “Un indult és millor que estar empresonat, però pressuposa que has comès un delicte“, ha afegit, cosa que no està disposada a acceptar perquè, ha dit, el dret a l’autodeterminació “és un dret bàsic de les nacions sense estat i no pot estar criminalitzat”.

Per la candidata, els nou líders presos “haurien d’estar en llibertat”. En aquest sentit, creu que el fet que exconsellers i activistes continuïn a centres penitenciaris “demostra com de falsa és la mesa de diàleg” entre els governs català i espanyol. El tracte de “seguir perseguint”, segons ella, “no és el que toca per resoldre un conflicte polític, no judicial“.