(ACN) El candidat de Cs a les eleccions del 14-F, Carlos Carrizosa, i la presidenta del partit, Inés Arrimadas, han coincidit aquest divendres a vincular la sortida dels líders independentistes empresonats a la presència d’ERC al govern.

En una atenció telemàtica als mitjans, ambdós dirigents han recordat que la conselleria de Justícia, que ha aprovat el tercer grau penitenciari per als condemnats pel referèndum de l’1 d’octubre del 2017, és en mans d’ERC, per la qual cosa han cridat a fer-los fora del govern als comicis previstos pel 14 de febrer.

Carrizosa ha alertat que, si ERC continua governant després de les eleccions, “continuaran fent el mateix, que és preocupar-se pel destí de 10 persones i no dels 7,5 milions de catalans”. “No volem que ERC sigui al govern de la Generalitat ni amb altres amics independentistes ni amb la companyia del PSC”, a través d’un tripartit d’esquerres, ha assegurat.

Crítiques a ERC i el PSC

Arrimadas ha considerat “clau” barrar el pas dels republicans a la Generalitat perquè no fer-ho suposaria “privilegis i indults” per al sobiranisme. “L’única manera de sortir d’aquesta etapa i de tenir un govern que pensi en 7,5 milions de catalans és que ERC no sigui al govern”, ha insistit.

Segons la dirigent liberal, això passa per mobilitzar el vot contrari a la independència perquè “voti en massa un partit que no regala els seus vots al separatisme”, en al·lusió al PSC. Per a la líder de Cs, la sortida dels condemnats per l’1-O dels centres penitenciaris és “una declaració d’intencions” de la Generalitat que s’explica pel fet que “la clau de la presó la tenen els amics dels que hi són”.