(ACN/redacció) El candidat del PP a la presidència de la Generalitat, Alejandro Fernández, ha dit que “és massa coincidència” que el Departament de Justícia hagi acordat concedir el tercer grau als presos independentistes i que, per tant, puguin sortir de la presó el primer dia de campanya electoral per a les eleccions del 14-F.

Segons Fernández, “és massa sospitós que els deixin sortir” just ara que comença la campanya, i ha apuntat una possible explicació: “Els parits deuen estar passant un mal moment electoral perquè necessitin aquesta participació”. En paral·lel, el líder popular a Catalunya ha recordat que l’última paraula sobre el tercer grau la tindrà el Tribunal Suprem, que podria revocar la decisió de la Generalitat: “No seria la primera vegada”.

L’acte de Fernández ha estat a Esplugues de Llobregat, al migdia, hores abans que el TSJC avancés que manté definitivament les eleccions del 14-F. Així doncs, el tribunal ha decidit anul·lar el decret de la Generalitat de Catalunya que posposava els comicis.