Bancs a l'espai pacificat del carrer de Consell de Cent

L’alcaldessa, Ada Colau, ha assegurat que mantindrà els blocs de formigó del carrer del Consell de Centcriticats per diferents col·lectius per ser un risc per a la seguretat dels motoristes—, “precisament perquè vetllem per la seguretat dels nostres veïns”. Ho ha dit com a resposta a un prec de JxC al plenari, que demanava la retirada immediata dels blocs. Colau ha rebutjat el prec i ha reblat que “estem actuant per protegir la seguretat dels barcelonins”, tot recordant que “cada any hi ha milers de ferits i desenes de morts” per culpa del trànsit rodat.

Francina Vila (JxC), com ja va avançar Elsa Artadi, ha advertit que “anirem fins al final” per la via administrativa i judicial per retirar els blocs de formigó, “perquè a nosaltres sí que ens preocupa la seguretat dels barcelonins”. La regidora de Junts també ha criticat “la passivitat davant de la crítica” del govern municipal, que l’última setmana ha rebut la queixa tant del col·lectiu motorista com de JxC i el PP per la instal·lació dels blocs.

Colau, però, s’ha vantat del suport que els barcelonins donen a les ampliacions de vorera fetes a la ciutat. Segons el darrer Baròmetre semestral, gairebé vuit de cada 10 ciutadans són partidaris d’aquestes mesures.