placa mar

El director general dels Mossos d’Esquadra ha demanat al tinent d’alcalde, Albert Batlle, que la comissaria conjunta per a Mossos i Guàrdia Urbana de la plaça de Catalunya es construeixi a l’exterior, en lloc de mantenir-se al subsol, segons un document que ha tingut accès betevé. La petició arriba després de l’acord per reobrir aquesta comissaria durant la Junta Local de Seguretat.

En la carta, adreçada a Albert Batlle des de la Direcció General de la Policia, es fa pal·lesa la necessitat que s’obri “imminentment” aquesta comissaria, però també que es garanteixi “el millor servei públic” i la “màxima qualitat” per als professionals i ciutadans. És per això que demanen que s’instal·li a la superfície, a peu de carrer, i no en el subsol. Els Mossos argumenten que “la proximitat a la ciutadania és clau” i que el fet d’instal·lar-se en l’exterior millora la percepció de seguretat. De fet, aquesta petició també s’ha fet expressa pels comerciants del passeig de Gràcia, que ja van reivindicar-ne la reobertura.

En la carta també es fa referència a la seguretat de les persones que accedeixin a les instal·lacions policials. La policia catalana insisteix que, en el marc d’un alt nivell d’alerta terrorista i la gran afluència de públic en el subsol, “no queda garantida” la seguretat.

Per tot això, la direcció general de Mossos confia que Batlle comparteixi aquests requeriments per trobar, de forma conjunta, l’encaix adequat per prestar el millor servei possible a la ciutadania.