La reunió de la Junta Local de Seguretat de Barcelona aquest dijous ha servit per fixar la data d’obertura de la comissaria al centre. L’Ajuntament i al Generalitat volen que estigui en funcionament aquest estiu. D’aquesta manera es concreta al calendari el compromís assolit en una Junta Local de Seguretat, el juliol passat. L’objectiu és agilitzar les denúncies dels furts i robatoris comesos al centre de la ciutat. Inicialment es va parlar de reobrir l’oficina de denúncies de la plaça de Catalunya, tancada des del 2017, però a l’agost el govern municipal va oferir a Interior un altre local cèntric alternatiu.

La proposta inicial de reobrir la comissaria de plaça de Catalunya va sorgir del teixit comercial, coincidint amb l’inici de la campanya d’estiu. Interior, però, va descartar reobrir l’antiga oficina perquè l’espai està “impracticable” i el cost d’una reforma seria molt elevat. De fet, el director general dels Mossos va demanar per carta a Albert Batlle que la comissaria no fos al subsol, com la de la plaça de Catalunya, sinó a peu de carrer.

Per això, l’Ajuntament va posar sobre la taula una ubicació alternativa ―la localització de la qual no s’ha fet pública― i es va comprometre a avançar el finançament per a la reforma. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha assegurat que estan estudiant aquest emplaçament, però que també presenta alguns problemes de seguretat. No obstant això, també ha remarcat que “ens adaptarem de la millor manera possible, perquè el centre ha de tenir una comissaria”.