L’oposició en bloc ha atacat el govern municipal per no haver consensuat els canvis en la mobilitat postconfinament, especialment amb els comerciants. El ple ha debatut dues proposicions en aquest sentit: la primera, de Cs, per posar fi a les restriccions a via Laietana (que no ha prosperat, amb el vot en contra del govern, l’abstenció d’ERC i el vot a favor de la resta de partits); i la segona, del PP, per millorar el diàleg amb els negocis afectats per les mesures. La proposició del PP s’ha aprovat, amb el vot a favor de tots els grups i l’abstenció dels grups de govern (BComú i el PSC).

Luz Guilarte (Cs) ha carregat contra els talls al trànsit que es faran de forma permanent els caps de setmana a via Laietana perquè suposen “una barrera al desenvolupament econòmic” de Ciutat Vella. Tot i que la tinenta d’alcalde de Mobilitat, Janet Sanz, ha assegurat que “no hi ha cap dada” que digui que les mesures de nova mobilitat perjudiquen el comerç de proximitat, la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, ha admès que “vam sortir de l’última reunió [amb comerciants] amb deures” per analitzar les seves queixes.

En relació amb la via Laietana, Max Zañartu (ERC), ha reblat que “hi ha més malestar per com s’han fet les coses, no per la reducció del trànsit”, i Manuel Valls (BCN Canvi) ha avisat que, sumat a la pèrdua del turisme, “els comerços del Born ja no poden més, els aboquem a la ruïna”.

Crítica a les ampliacions de vorera amb pintura

Més enllà de l’actuació a la via Laietana (que, a banda de tancar-se al trànsit els caps de setmana, també ha guanyat voreres més amples, senyalitzades amb pintura), l’oposició també ha criticat altres actuacions que s’han fet a la ciutat. Óscar Ramírez (PP) s’ha referit a l’encreuament dels carrers del Consell de Cent i de Rocafort com “un tauler del parxís”, per la pintura que s’ha utilitzat per eixamplar les voreres.

Es dona la circumstància que a Consell de Cent, a banda de pintar les noves voreres, l’Ajuntament també hi va instal·lar uns blocs de formigó per marcar la separació entre l’espai dels vianants i del trànsit. Des de JxC han demanat que es treguin aquests blocs pel perill que suposen per als motoristes. Per això, Francina Vila (JxC) ha lamentat que “el govern municipal s’encaparri en posar traves dia rere dia” a la moto a Barcelona.