Eva Parera i Manuel Valls

La número dos de la candidatura de Manuel Valls, Eva Parera, ha assegurat en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’ que Barcelona pel Canvi no té “cap problema” per arribar a acords amb Esquerra, JxC o els comuns si la proposta és bona per a la ciutat. Parera ha dit que seria un “error” negar-se a seure a pactar o a dialogar només per la ideolologia que representa una opció politica. La regidora de Barcelona pel Canvi creu que els partits del consistori haurien de capaços d’abstreure’s del tema nacional i fer tasques “de ciutat”.

“La ruptura no la provoca Manuel Valls”

Sobre la ruptura de Ciutadans amb Manuel Valls, Parera ha explicat que no la va provocar l’ex-primer ministre francès. Tot i que ha reconegut que aquest escenari era una opció des de feia temps per les desavinences que havien mostrat abans, durant i després de la campanya, no l’esperaven “a aquesta velocitat”. La número dos de Valls assegura que tots sis regidors de la candidatura van acordar cedir els vots a Ada Colau per investir-la alcaldessa sense demanar res a canvi, però que després Ciutadans se’n va fer enrere i va exigir que, a canvi dels vots, l’alcalde havia de ser Jaume Collboni.

Valls es queda fent oposició

La regidora de BCN pel Canvi assegura que treballen conjuntament amb Manuel Valls en la feina d’oposició que els espera els propers quatre anys. Eva Parera s’ha mostrat convençuda que Valls es quedarà a l’Ajuntament, tot i les informacions dels últims dies que el situen com a ministre d’Afers Exteriors en el govern de Pedro Sánchez, en substitució de Josep Borrell, o fundant un nou partit polític. “En les últimes setmanes llegint els mitjans potser li han sortit 25 ofertes de feina“, ha explicat irònicament Parera en parlar sobre el futur polític del regidor.