La número cinc de la formació taronja per Barcelona a les eleccions generals del 28 d’abril, Carina Mejías, substituirà Toni Roldán com a diputada al Congrés, en córrer la llista després de dimitir l’exportaveu econòmic de Ciutadans. Roldán era el número dos de la llista, mentre que Mejías, la número cinc. Cal recordar que Cs va obtenir quatre escons a la circumscripció de Barcelona i Mejías es va quedar a les portes d’entrar al Congrés. Mejías va ser portaveu municipal del partit taronja a l’Ajuntament de Barcelona durant la legislatura passada.

La dimissió de Toni Roldán ha tingut lloc aquest dilluns al matí i ha assegurat que abandona el partit perquè no comparteix l’estratègia política del president de la formació, Albert Rivera: “Tindrà uns costos massa alts per a Espanya”. L’exdiputat considera que “el gir ideològic desvirtua els valors fundacionals de Cs: el reformisme, la regeneració i la batalla contra el nacionalisme”. A més, Roldán ha criticat, en una compareixença al Congrés, els acords amb Vox: “No es pot construir un projecte liberal per a Espanya juntament amb Vox” i ha afirmat que la formació taronja s’ha “convertit” en el PP.

A Roldán també s’hi ha afegit la marxa de l’eurodiputat Javier Nart, que ha abandonat l’executiva després que la formació votés no a la investidura de Pedro Sánchez. Tanmateix, Nart mantindrà l’acta com a diputat al Parlament Europeu.