Manuel Valls ha anunciat que continuarà a l’Ajuntament de Barcelona liderant la formació de Barcelona pel Canvi amb la regidora Eva Parera. El regidor i ex-primer ministre francès ha reafirmat que “em quedo a Barcelona exercint les meves responsabilitats com regidor” i ha confiat en “resultar útil allà on m’han posat el barcelonins”.

Després de perdre els tres regidors de Cs i Celestino Corbacho (que aquest dimarts al vespre va confirmar l’escissió de BCN Canvi), Valls ha admès que el seu grup de dos regidors queda en “una posició molt modesta”, però ha avisat que “estic disposat a contribuir” per tenir “un mandat diferent” a l’anterior.

El cap de llista ha reconegut que “m’hauria agradat fer-ho amb 6 regidors o amb 4… Però ho farem amb 2, s’ha de ser humil”. A més, ha assegurat que durant el mandat defensarà les mateixes posicions que va exposar durant la campanya: “La meva veu, els meus principis de servidor públic i de sentit d’estat no canvien”, ha reblat.

Primera aparició des de la investidura

Manuel Valls ha parlat per primera vegada des del ple d’investidura. En una roda de premsa a la Sala de Grups de l’Ajuntament —que ha quedat petita per l’alta presència de periodistes—, ha carregat durament contra Ciutadans per haver partit peres amb ell, al·legant les discrepàncies en la investidura d’Ada Colau com a alcaldessa.

De fet, el regidor de BCN Canvi ha criticat que els líders de Cs comparin Colau amb Ernest Maragall: “És Colau la mateixa cosa que Maragall? No, no són la mateixa cosa. Ni ella, ni les bases ni els seus electors”, ha dit en un to dur. També ha carregat contra els taronges per haver pactat amb Vox en altres punts de l’estat. Pel que fa a la marxa de Celestino Corbacho, Valls ha dit que en respecta la decisió malgrat qualificar-la d’“incomprensible”.

Malgrat el to tens de la roda de premsa, Manuel Valls també ha tingut temps per fer alguna broma als periodistes. Per exemple en aquest moment, quan ha cridat l’atenció a una periodista fent la següent broma.

La investidura, primer indici de trencament amb Cs

Els primers indicis de trencament de Barcelona pel Canvi-Ciutadans es van donar aquest dissabte a la investidura d’Ada Colauquan els tres regidors independents van votar a favor de Colau i els tres de Ciutadans van votar en blanc. Precisament en aquest mateix acte el discurs de Manuel Valls va aixecar polseguera, quan va assegurar que “no hi ha presos polítics ni exiliats”, unes paraules que van despertar una cridòria al Saló de Cent que Colau va haver de frenar.

Manuel Valls va aconseguir sis regidors a l’Ajuntament de Barcelona a les eleccions municipals 2019; tres eren independents i tres formaven part de Ciutadans. Valls ha estat menys d’un mes, després de les eleccions del 26 de maig, liderant aquesta formació amb Ciutadans.