Les negociacions entre BComú i PSC per arribar a un acord per a un govern de coalició continuen i des de les files socialistes pressionen perquè l’entesa es produeixi com més aviat millor. El regidor del PSC Jaume Collboni no dona per fet el pacte. “Sóc optimista pel que fa a les negociacions, però no s’ha de descartar el no acord”, ha dit en una entrevista a ‘La Vanguardia’.

Collboni ha explicat que les negociacions van “a poc a poc”, una setmana després de la investidura d’Ada Colau. De fet, defineix l’escenari actual com “de corresponsabilitat” i ha advertit l’alcaldessa que ho és “gràcies a un acord amb el PSC” i que el govern que acabi sortint si les negociacions arriben a bon port serà “ampli i sòlid”. Això sí, ha insistit que no hi haurà “xecs en blanc”.

El PSC treu importància del trencament amb els comuns

El regidor del PSC també ha tret importància del trencament entre comuns i socialistes en l’anterior mandat. Assegura que ja és cosa del passat. “El ‘reset’ es produeix amb les eleccions. […] Nosaltres vam ser molt crítics, efectivament, però tots n’hem après.”

Preguntat per un possible nou trencament en cas d’un govern conjunt, Collboni s’ha centrat en el vot favorable de les bases dels comuns, que van optar per un pacte BComú-PSC amb el suport de Manuel Valls abans que un acord amb ERC. És “la millor garantia”, segons el regidor socialista.

Sobre el llaç groc a la façana de l’Ajuntament, Jaume Collboni ha acusat Ada Colau “d’extralimitar-se” en penjar-lo i creu que va ser “un error”.