El regidor i líder del PP a Barcelona, Josep Bou, ha assegurat que si Manuel Valls no hagués donat suport per investir Ada Colau alcaldessa, ho hauria fet el PP per garantir els 21 vots necessaris per a la investidura. 

De fet, després de les eleccions municipals, Bou ja va dir que el PP estava obert a donar suport a BComú si es desmarcaven de l’independentisme. Tot i això, el seu grup només té dos regidors i, en cas que els tres regidors de Valls no haguessin donat suport a Colau, encara hauria faltat un vot perquè la investidura fos efectiva.

Bou diu que el PP no és “anticomuns”

En una entrevista al diari digital ‘Crónica Global’, Bou ha defensat que els populars no són “anticomuns” sinó que davant de qualsevol proposta d’ordenança municipal o normativa, primer miraran si les mesures són per l benefici comú de la ciutat i després quina formació les proposa. En aquest sentit, ha dit que donaran suport als pressupostos “si no són populistes” i confia que el PP, malgrat tenir només dos regidors a l’Ajuntament, pot ser decisiu.

“No és el mateix” Colau que Maragall

Josep Bou també ha defensat el posicionament de Valls a la investidura i ha dit que no és el mateix Ada Colau (BComú) que Ernest Maragall (ERC). En aquest sentit, ha dit que el PP ha posat un “mur sanitari” al moviment independentista.

Sobre la tornada del llaç groc a la façana de l’Ajuntament, Bou ha reiterat que posar-lo en un edifici públic és un error perquè és “la casa de tots”. De fet, el líder municipal dels populars va amenaçar amb portar l’alcaldessa als tribunals si no el retirava en una setmana: “A mi m’ha estranyat que ho fes després del repàs que li van fer els independentistes el dia de la seva investidura a la plaça de Sant Jaume. Li van dir de tot excepte maca”, ha sentenciat Bou.