L’alcaldessa, Ada Colau, ha dit que veu “lògic” que la primera tinència d’alcaldia a l’Ajuntament l’assumeixi el president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni. Colau ho ha dit en una entrevista a ‘El Periódico’ en què argumenta que si durant el mandat anterior el socialista va ser segon tinent d’alcalde amb quatre regidors, ara que en té vuit seria “raonable i de sentit comú” que fos el primer tinent d’alcalde.

Tot i que les negociacions ja estan en marxa, Colau ha afirmat que Barcelona en Comú i el PSC intensificaran les converses la setmana vinent per formar un govern de coalició. L’objectiu és anar “al més ràpid possible” per aconseguir confegir un “únic govern de 18 regidors i regidores” i no dos governs paral·lels. L’alcaldessa, que ha nomenat un cartipàs provisional, es manté prudent i no ha volgut parlar de quines carteres es quedaria cada formació perquè seria entrar en “una conversa que encara no hem començat amb el PSC”.

Hi haurà regidor de Seguretat

Ada Colau també ha assegurat que nomenarà un regidor de Seguretat, a diferència del mandat anterior, que estava en mans d’un comissionat dirigit per Amadeu Recasens. Precisament, la figura que es perfila per assumir aquesta nova responsabilitat és el socialista i excap de Mossos d’Esquadra Albert Batlle.

El tramvia, sense data

Preguntada sobre projectes que han quedat enlaire, com la funerària municipal o el tramvia, Colau ha respost que hi ha prioritats del seu govern en marxa com l’habitatge públic, “de milers de pisos que volem accelerar”. Sobre la connexió del tramvia ha assegurat que volen executar la connexió com més aviat millor però no s’ha atrevit a posar una data concreta per a l’inici de les obres.

Colau ha reiterat que espera rebre el suport d’ERC en projectes clau com el tramvia perquè “veient els nostres programes és evident que ERC, el PSC i nosaltres [BComú] hauríem d’arribar a acords. BComú i PSC sumen un total de 18 regidors i per aprovar projectes clau com aquest necessiten tres vots més o una abstenció significativa.