Queden quatre dies per al ple d’investidura a l’Ajuntament de Barcelona (15 de juny) i encara hi ha moltes incògnites sense resoldre. Una d’aquestes és si els tres regidors de Cs votaran igual —o no— que els tres regidors independents de la llista encapçalada per Manuel Valls (BCN Canvi – Cs).

A hores d’ara tot apunta que podrien fer vot diferenciat perquè la formació taronja segueix instint que només està disposada a fer alcalde el socialista Jaume Collboni. Per contra, Valls va oferir els seus vots “sense condicions” a Ada Colau de cara a la investidura d’aquest dissabte.

Collboni, “el mal menor”

La diputada de Cs al Parlament Sonia Sierra ha reblat aquest dimarts que “considerem que Collboni és el mal menor” i ha recordat que l’executiva del partit va decidir que “mai no farem alcalde un candidat populista o separatista”.

Tot i que Sierra ha admès que “d’aquí a dissabte queda molt de temps” perquè segueixin treballant els equips negociadors, ha assegurat que es manté el no de Cs a Ada Colau perquè “tot aquest temps ha tingut un llaç groc a l’Ajuntament”.