La portaveu de Cs, Inés Arrimadas, ha anunciat que Ciutadans trenca amb Manuel Valls a l’Ajuntament de Barcelona. Ho ha dit després de l’executiva nacional de la formació taronja, a Madrid.

Arrimadas ha justificat el trencament al cap de 48 h que els tres regidors de Cs i els tres regidors independents de la formació de Valls votessin diferent en la investidura de l’Ajuntament: Valls va votar Colau i Cs va votar en blanc. En aquest sentit, Arrimadas ha dit que “la diferència entre Colau i Maragall és molt poca”, en referència a la intenció de Colau de penjar el llaç groc a la façana de l’Ajuntament.

De fet, la votació en la investidura de Colau va evidenciar les discrepàncies entre les dues branques de BCN Canvi – Cs des del primer moment. Quan Manuel Valls va oferir “sense condicions” els seus vots per investir Colau, ràpidament Cs va sortir a desmarcar-se’n.

“Tindrem veu pròpia”

Des de Madrid, Arrimadas ha assegurat que “tindrem grup propi a l’Ajuntament amb els tres regidors”, Maria Luz Guilarte, Paco Sierra i Marilén Barceló. Per això la portaveu taronja ha dit que “tindrem veu pròpia i individualitzada”.

Fonts municipals han confirmat que l’article 40.3 del ROM (el Reglament orgànic municipal) preveu que els tres regidors de Cs puguin conformar un grup propi. Aquest article diu que “les formacions polítiques que integrin una coalició electoral podran formar grups independents quan es dissolgui la coalició corresponent sempre que tinguin dos regidors”.

Arrimadas contradiu Guilarte

La separació amb Valls ha arribat després d’una entrevista de Maria Luz Guilarte al Matí de Barcelona. La regidora de Ciutadans havia assegurat que anirien a l’uníson amb Manuel Valls.