Joan Tardà s’ha dirigit a la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i li ha reclamat que es puguin “reconstruir els ponts de diàleg” de cara a les negociacions de la Diputació de Barcelona, després dels resultats de les eleccions municipals del 26 de maig. En una entrevista al diari ‘Ara’, l’expresident d’ERC al Congrés de Diputats ha manifestat sentir-se “enfadat, trist, emprenyat i decebut” davant la negativa de l’acord entre Colau i el candidat republicà a l’alcaldia, Ernest Maragall.

Tot i la decepció davant la inexistència d’un govern Colau-Maragall, Tardà considera que hi ha “molts interessos” perquè comuns i independentistes protagonitzin una fractura total a l’Ajuntament. Per això creu que cal “no fer-se retrets” i confiar a trobar nous punts d’entesa. També aposta per treballar perquè el trencament no sigui “definitiu i irreparable”.

ERC va fer “tot el que creia que havia de fer”

D’altra banda, Joan Tardà ha fet referència a la campanya que els seus companys de partit van fer durant les municipals i en les posteriors negociacions amb els comuns. Creu que els d’ERC van fer “tot el que creien que havien de fer”.

Tot i això, també ha fet referència a un govern compartit entre ERC i BComú i l’opció d’haver ofert l’alcaldia a Colau abans.  En aquest punt, Tardà ha assegurat que sovint “per aconseguir un bé superior, cal pagar penyores. A vegades no n’és només una, sinó dues o tres penyores, fins i tot injustes i immenses”.

Així doncs, Joan Tardà aposta per reprendre el diàleg entre Ada Colau i Ernest Maragall perquè creu en l’ “entesa entre autodeterministes i independentistes malgrat el greu accident”. L’expresident del partit al Congrés ha avisat que “cal un camí molt ample” davant el procés repressiu que vindrà i, augura, serà “dur”.