El candidat de BCN Canvi – Cs, Manuel Valls, s’ha ofert sense condicions a Ada Colau (BComú) i Jaume Collboni (PSC) per impedir que el republicà Ernest Maragall sigui alcalde de Barcelona després de guanyar les eleccions municipals del 2019: “Jo ho faré tot perquè no hi hagi un alcalde independentista”, ha sentenciat.

Per això, Valls ha demanat a Colau i Collboni que facin “un esforç” i siguin “generosos” per arribar a un acord a tres bandes abans del 15 de juny. “Em quedo, però amb els meus principis i la meva ètica, i això us ho haureu d’empassar”, ha afirmat Valls amb contundència, que ha evitat concretar a qui prefereix com a alcalde, si Colau o Collboni: “No parlo de noms; la política sovint és escollir la solució menys dolenta”.

Tot i això, l’oferta de Valls obre la porta a investir Colau, a qui ha demanat que prengui posicions. L’ex-primer ministre francès ha criticat que l’alcaldessa en funcions descartés en un vídeo cap acord amb ell. “Jo no faig declaracions amb sobreactuació i excloent una persona”, ha afirmat.

Cap regidor de Cs l’acompanya

Eva Parera

En la roda de premsa no hi havia cap dels tres membres del grup de Manuel Valls que tenen el carnet de Ciutadans: Mari Luz Guilarte, Paco Sierra i Marilén Barceló. Qui sí que ha acompanyat Valls en la compareixença eren la número quatre, Eva Parera. “Som un grup de sis, treballem junts”, ha assegurat Valls, que ha negat discrepàncies amb Cs. Tot i això, la formació taronja ha desautoritzat el candidat i ha dit que només acceptaria investir el socialista Collboni.

Valls llueix grup municipal

Hores després, en una piulada a Twitter, Manuel Valls ha penjat una foto amb els sis regidors del grup de BCN Canvi – Cs per demostrar que hi ha unitat. “Segona sessió de treball després de les eleccions municipals”, afirma.