L’estació de la Sagrera no estarà acabada a finals del 2020, com havia previst i anunciat en diverses ocasions l’exministre de Foment Íñigo de la Serna. A l’abril, de visita a Barcelona va tornar a insistir-hi. El nou secretari d’Estat d’Infraestructures, Pedro Saura, ha assegurat aquest dimarts que la data “és irreal” i ha evitat posar-ne una de nova per tenir enllestida l’estació. “És millor treballar, reactivar i anar pas a pas que parlar de dates”, ha afirmat.

Saura ha fet aquestes declaracions després de la reunió del Consell d’Administració de Barcelona Sagrera Alta Velocitat, la societat que formen el Govern espanyol, la Generalitat i l’Ajuntament. Les tres administracions han acordat una inversió de 520 milions d’euros a la Sagrera fins al 2020. Des que es van reprendre les obres, el juny del 2017, s’ha executat una tercera part de tota l’actuació prevista.

“Només cal veure les obres per adonar-se que el calendari és irreal”, ha reiterat el secretari d’Estat. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha celebrat i agraït “l’exercici de transparència i realisme” del nou Govern espanyol i s’ha mostrat partidària de fixar una data de forma realista conforme vagin avançant les obres. “El que necessitem és menys dates i més accions concretes”, ha afirmat Sanz.

Avenç a Sant Andreu Comtal

Pel que fa a les obres de cobriment de l’estació de Rodalies de Sant Andreu Comtal, que fa anys que estan aturades, la tinenta d’alcalde ha anunciat el compromís de Foment de licitar el projecte constructiu a la tardor. La intenció és reprendre els treballs el 2019, després que s’optés per rescindir el contracte pel litigi obert amb les constructores.

Janet Sanz ha plantejat als responsables de Foment que s’avanci en la urbanització del tram de la Sagrera que ja està cobert per començar a fer visible ja l’anomenat parc lineal que hi ha d’haver en tot aquest àmbit. La tinenta d’alcalde ha demanat també que el projecte arquitectònic de l’estació es treballi en el marc de Barcelona Sagrera Alta Velocitat i no només l’Adif.