La Biblioteca Gabriel García Márquez, un equipament molt reivindicat a Sant Martí de Provençals, arribarà amb retard. Els treballs per construir-la havien de començar l’abril d’aquest any, però des d’aleshores s’han anat endarrerint.

Un error de càlcul en el cost de l’obra

El solar continua buit perquè hi ha hagut un error de càlcul en el cost de l’obra. Es va infravalorar el pressupost necessari per fer realitat l’obra. Ara, l’Ajuntament ha de repetir els tràmits administratius i ha de convocar de nou el concurs d’adjudicació de l’obra. L’entitat veïnal de la zona considera que aquest ball de números és lamentable.

Els veïns van començar a reivindicar aquest equipament l’any 2000. Ara hauran d’esperar més del previst perquè la biblioteca de Sant Martí sigui una realitat. La nova data prevista per a l’inici dels treballs serà a partir del febrer del 2019.

El districte de Sant Martí no vol perdre temps

L’objectiu del districte de Sant Martí és intentar perdre el menor temps possible. Per això, aprofitaran fins al febrer per fer unes prospeccions arqueològiques. Aquests moviments de terra es faran a l’octubre i són obligatoris a causa d’unes restes romanes trobades fa anys relativament a prop del solar.

Un ball de números incomprensible

L’Associació de Veïns de Sant Martí de Provençals recorda que el projecte es va aprovar en el mandat anterior i que només s’havia de pressupostar i tirar endavant. Esperen que les obres comencin com a molt tard l’any vinent, ja que la biblioteca és un equipament molt reclamat a la zona. La nova biblioteca entrarà en contacte amb espais culturals com l’Auditori de Sant Martí. També permetrà alliberar les dues plantes que avui es destinen a biblioteca dins del centre cívic del barri.