En una visita a l’Ajuntament el mes d’abril el ministre de Foment ja es va comprometre a reactivar les obres abans de l’estiu. “Em vaig apostar un cafè amb l’alcadessa que abans de l’estiu començaríem les obres, i l’estiu comença demà”, ha dit Íñigo de la Serna, que ha qualificat els treballs del col·lector de Prim com “una obra estratègica i molt ambiciosa”. L’actuació, que es farà en tres fases, té un pressupost de 10,5 milions d’euros i quan estigui acabada ha de permetre alliberar un espai necessari per executar els accessos a l’estació de la Sagrera.

El ministre ha assegurat que la previsió és reprendre les obres de l’estació el tercer trimestre del 2017. Els accessos tenen un pressupost global de 231 milions d’euros, dels quals s’ha executat ja un 32 %. De l’estructura, en canvi, amb un pressupost de 380 milions d’euros, s’ha fet només un 20 % del total. La intenció de Foment és tancar en breu l’auditoria que ha de permetre saber en quin procés estan les obres realment després del procés judicial obert per suposades irregularitats, i aprovar un projecte modificat per continuar-les.

“El ministre s’ha guanyat un cafè”, ha reconegut Janet Sanz, que ha celebrat que el primer dels compromisos s’hagi complert. Ara bé, la tinenta d’alcalde ha reclamat que durant aquest any es reactivin els treballs a la Sagrera i també a Sant Andreu Comtal. De la Serna ha explicat que en aquest últim cas encara no tenen la certesa que de si hauran de rescindir el contracte i adjudicar-lo de nou, però que la previsió és reiniciar les obres a principis del 2018 i acabar-les al 2019, ja que ha dit que ja se n’han executat un 70 %.