La Vall d’Hebron guanyarà un passeig de 180 metres de llarg amb el cobriment de la ronda de Dalt. La primera fase del projecte d’urbanització, que serà entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron, s’ha aprovat en comissió de govern de l’Ajuntament, i té l’objectiu de donar protagonisme al vianant. De fet, el passeig central que es col·locarà sobre la coberta serà de 13 metres d’amplada.

El passeig ocuparà 3.800 metres quadrats, guanyats amb el cobriment de la ronda de Dalt, un espai que se sumarà als més de 7.500 metres quadrats destinats als ciutadans que es desplacen a peu. En una primera fase s’urbanitzarà a partir de l’avinguda del Jordà, en sentit Llobregat, i en una segona fase es continuarà treballant fins a l’avinguda de Vallcarca.

pospo vall hebron obres passeig

L’Ajuntament preveu, així, tornar a connectar els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera. La previsió és iniciar les obres d’urbanització a mitjans de novembre i acabar-les abans de l’estiu del 2019. Paral·lelament, continuen les obres per finalitzar el cobriment de la ronda de Dalt, que ja van començar l’estiu passat.

El veïnat, esperançat

El govern municipal assegura que el projecte recull propostes veïnals. De fet, els veïns n’estan satisfets i veuen amb bons ulls que se cedeixi espai tant al verd com als vianants. Tot i això, alguns barcelonins destaquen que les obres afecten pocs metres de la ronda de Dalt i demanen que el projecte s’ampliï.