El mercat provisional de l’Abaceria s’han inaugurat oficialment aquest dissabte amb una gran festa. Tot i això, tant alguns paradistes del mercat del fresc com alguns dels qui ofereixen, per exemple, roba i objectes pel parament de la llar, han hagut de viure la festa darrere el taulell acabant d’enrajolar, netejar o posar a punt la mercaderia. 

I és que, malgrat que l’obertura de la carpa provisional —on s’ubicaran els paradistes mentre duren les obres de remodelació del mercat vell— s’ha ajornat un dia, encara n’hi ha molts que no han arribat a temps per estar a ple rendiment aquest dissabte. Durant la jornada festiva, s’hi han fet tallers familiars i actuacions en directe així com castellers.

Entre els comerciants que hi ha aquest dissabte, alguns han preferit no obrir, sobretot els del mercat del fresc perquè no volen que la pols que aixequen les obres d’altres estands veïns els malmeti el gènere. Aquests contrasten amb els botiguers que sí que han aixecat la persiana, malgrat la jornada de plena activitat de posada a punt d’altres espais no ha convidat el públic a passejar-s’hi gaire estona.

A la carpa provisional hi ha un total de 56 parades —43 d’alimentació i 13 d’altres productes. Està situada al passeig de Sant Joan, entre el carrer de la Indústria i el carrer de Sant Antoni Maria Claret. Hi serà, com a mínim, fins el 2022 o 2023, quan es preveu que les obres de remodelació de l’antic Mercat de l’Abaceria a la Vila de Gràcia estiguin enllestides.

El Mercat de l’Abaceria, buit per remodelar-se

Aquesta tardor començaran les tasques de demolició de l’antic mercat, i segons ha informat el consistori, s’estarà molt pendent de com es retira el sostre. La teulada és d’uralita, i el fibrociment té amiant, un element que “necessita seguir un protocol molt precís de retirada marcat per la Generalitat”, explica el regidor de Gràcia, Eloi Badia. Destaca que, seguint-lo, “els veïns poden estar tranquils que no hi haurà cap problema ni per a la salut ni de contaminació pel medi ambient”.