El candidat a l’alcaldia d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Ernest Maragall, ha anunciat que en cas de ser elegit alcalde crearà una regidoria de drets i benestar animals. Segons l’alcaldable, cal “reprendre la iniciativa” en aquest àmbit després d’haver “anat enrere” per “manca d’impuls i de responsabilitat del govern Colau i Collboni”.

El candidat republicà ha fet aquest anunci en un acte als Jardins de Can Mantega, al barri de Sants, acompanyat del regidor Jordi Coronas, on s’ha centrat a fer propostes en matèria animalista. Segons Maragall, aquesta nova regidoria té per objectiu dur a terme “polítiques concretes” que, entre altres qüestions, defineixi “què vol dir espai públic en aquest àmbit”. Considera que cal posar el focus en les zones d’ús compartit i esbarjo que ara hi ha a la ciutat, en les quals diu que no s’ha “garantit la convivència entre persones i animals”.

Entre les polítiques concretes que promulga Maragall, planteja incentivar preus assequibles en serveis com les esterilitzacions o la col·locació de xips, unes mesures que ha dit que són “indispensables”. A més, ha acusat l’actual govern municipal d’estar desinteressat en el Consell de Convivència, Protecció i Defensa dels animals. “Funciona a un terç de la capacitat i potència”, ha sentenciat.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?