El candidat d’Esquerra a les eleccions municipals 2023, Ernest Maragall, s’ha referit aquest divendres a la tarda a la polèmica sobre si cal acabar o no la connexió del tramvia per la Diagonal. Maragall ha estat contundent i ha afirmat que seria una gran irresponsabilitat no fer-ho. Ho ha dit, en declaracions a betevé, durant l’acte de presentació d’un grup de voluntaris que faran campanya per a Esquerra.

Maragall ha destacat que ara cal mirar al futur, i en tot cas, valorar la relació del tramvia amb l’entorn i la resta de la mobilitat. Però considera que discutir si aturar el projecte o no, ara, no té cap sentit: “Aturar això ara, interrompre aquesta connexió, i per tant, aquest servei públic que ha de donar cabuda a més de 200.0000 persones cada dia, no només és un error, és una irresponsabilitat.”

Aturar això ara, interrompre aquesta connexió (…) no només és un error, és una irresponsabilitat”
Ernest Maragall, candidat d’ERC a l’alcaldia

Polèmica sobre la connexió

D’aquesta manera, Maragall ha respost a lenganxada entre comuns i socialistes per la connexió del tramvia per la Diagonal. Tot arran d’unes declaracions del candidat del PSC, Jaume Collboni, en què afirmava ser partidari de no fer més obres el proper mandat, entres les quals les de la unió del tramvia.

Per la seva banda, la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, de Barcelona en Comú, s’ha mostrat preocupada per les declaracions del socialista i ha demanat una rectificació. “Estem parlant de transport públic, de reduir la contaminació”, ha remarcat Sanz.